Leerlijn voor praktijkopleiders

Leerlijn voor praktijkopleiders

Of je nu beginnend of ervaren bent, onze Leerlijn voor praktijkopleiders biedt voor elke fase in jouw loopbaan wel een training om je vakkennis te verdiepen of op te frissen. Dus kijk én kies, want voor de kosten hoef je het niet te laten.
 

Professionaliseren als praktijkopleider

Met deze training van 2,5 dag krijg je de basics van het begeleiden echt goed onder de knie.

Net gestart als praktijkopleider? Je vaardigheden opfrissen? Of heb je problemen bij de begeleiding van studenten? Dan is deze training voor jou. Gedurende 4 dagdelen ga je intensief aan de slag met de belangrijkste basics van het begeleiden, in de modules Kennismaken en motiveren, Instructie en feedback geven en Begeleidingsgesprekken voeren en beoordelen. Ter afsluiting bespreek je je leerervaringen en eventuele verbeterpunten in een intervisiebijeenkomst. Na deze gratis training is je vakkennis (weer) helemaal actueel én heb je een handig netwerk opgedaan van collega’s in de regio.

Lees meer...
 

Coachgesprekken voor praktijkopleiders

Werk aan je eigen ontwikkelvraag en leer van collega’s in deze serie van 5 coachgesprekken.

Wat wil jij verbeteren, als het gaat om jouw vaardigheden als praktijkopleider? Maak er werk van in deze serie inspirerende gesprekken met een professionele coach. Na een online intake voer je afwisselend 3 groeps- en 2 individuele gesprekken. In de groepsgesprekken maak je kennis met andere praktijkopleiders in de metaal en leer je van elkaars ervaringen. In de individuele gesprekken gaat het om jouw ontwikkelvraag. Zo helpt deze coaching je om verder te groeien in jouw rol en functioneren als praktijkopleider. En, wist je dat de kosten kunnen worden vergoed vanuit de Trainingstoelage voor Praktijkopleiders?

Lees meer...

Gekwalificeerd praktijkbeoordelaar

In 4 dagdelen kom je precies te weten hoe je een eindbeoordeling uitvoert.

In het mbo zijn de leerbedrijven en de roc’s samen verantwoordelijk voor de eindbeoordeling van studenten. Daarom vul je samen het beoordelingsmodel in en ben je samen verantwoordelijk voor een juiste organisatie en uitvoering van de eindbeoordeling. Wil je zeker weten dat je je studenten op de juiste manier beoordeelt? Volg dan deze training van 4 dagdelen, waarin je alles te weten komt over:
  • de voorbereiding van een eindbeoordeling
  • beoordelen in de praktijk
  • rapporteren over een eindbeoordeling
  • evalueren van het beoordelingsproces

Na afloop van de training ontvang je een certificaat. De kosten kunnen worden vergoed vanuit de Trainingstoelage voor Praktijkopleiders.

Lees meer...

Hybride techniekopleider

Na deze opleiding kun jij je werk combineren met lesgeven aan een roc of vmbo.

Wil jij naast jouw werk in de techniek ook lesgeven in het beroepsonderwijs? En heb je minimaal een opleiding op mbo-niveau 4? Volg dan de opleiding tot hybride techiekopleider: de opleider die ook in de praktijk werkt. Daarin leer je onder andere hoe je technische kennis en vaardigheden goed kunt overdragen en hoe je boeiende gastlessen en interessant lesmateriaal ontwikkelt. De opleiding bestaat uit 16 tot 18 scholingsdagen in de namiddag of de avond bij een hogeschool in jouw regio, in een periode van ongeveer 10 maanden. Daarnaast loop je 80 uur stage bij een roc of een vmbo in de buurt. Na afloop ontvang je een pedagogisch didactisch diploma (PDD). OOM vergoedt € 3.500 van de kosten. Kijk hier voor meer informatie en geef je op voor een online voorlichtingsbijeenkomst.

Lees meer...

Werkplekbegeleiding voor praktijkopleiders

6 gesprekken met een deskundige om de werkrelatie tussen jou en je student te herstellen.

Natuurlijk doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat het leertraject van jouw student goed verloopt. Toch kunnen er problemen ontstaan, waardoor stoppen de enige optie lijkt. Vraag in dat geval om Werkplekbegeleiding voor praktijkopleiders. Dit is een intensieve begeleiding op maat, die bestaat uit maximaal 6 gesprekken bij jou in het bedrijf met een deskundige in het begeleiden van jongeren met moeilijk te begrijpen gedrag. Samen ontleden jullie het probleem en stellen een oplossingsrichting vast om de werkrelatie tussen jou en je student te herstellen. OOM vergoedt maximaal € 1.000 van de kosten.

Lees meer...

 

Meer informatie over een van deze trainingen? Ga naar onze website of neem contact op met je regiomanager. Aanmelden? Dat kan via onze activiteitenkalender.