OOM Awards

OOM Awards

Een leven lang leren en ontwikkelen is goud waard voor werknemer én bedrijf in de metaalsector. Daarom zet OOM de beste leerbedrijven van Nederland ook dit jaar in de schijnwerpers met de OOM Award, de onderscheiding voor het meest actieve leerbedrijf in de regio. 

Noordelijke metaalbedrijven in de race voor OOM Award

Metalis Metaalbewerking uit Drachten, Bijker Mechanisatie uit Nijeveen en Hovécon uit Farmsum zijn genomineerd voor de OOM Award Noord-Nederland 2021. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt op een nader te bepalen datum.
 
Metalis werkt met 40 vakmensen met name in constructie en plaatbewerking. Eigenaar Geale Tadema: “Er lopen hier mensen rond van alle niveaus, maar iedereen krijgt een eigen opleidingsplan. Opleiden is belangrijk, zowel voor de medewerker als het bedrijf. Daar zijn we dus iedere dag mee bezig, met zijn allen. Daar krijg ik echt energie van, als ik dat zie.” 
 
Praktijkopleider en eigenaar Ard Mennik van landbouwmechanisatiebedrijf Bijker Nijeveen (dealer van onder meer Deutz-Fahr tractoren, Siloking Voermachines en Krone hooibouwmachines) noemt opleiden ‘onmisbaar’. “Je moet bijblijven in ons vak, de kennis op peil houden. De ontwikkelingen gaan zo snel. Ik ga zelf ook nog regelmatig op training. Het is voor ons dus de gewoonste zaak van de wereld. Opleiden levert altijd wat op.”

Hovécon is actief in constructie, apparatenbouw en technische dienstverlening. Alle medewerkers zijn voortdurend in opleiding. “Je kunt hier je leven lang leren”, zegt eigenaar Homme van der Veen. “Ik weet zeker dat we daarmee het verschil maken. Naar onze klanten, maar vooral ook naar de jongens zelf. Onze groep is hartstikke enthousiast en gretig, dat is echt genieten. Hun kwaliteiten zijn mijn beste reclame.”

OOM Awards - Overijssel

De drie genomineerden voor de OOM Award Overijssel 2021 zijn bekend: Descotech Metal uit Weerselo, Hofstede-Timmerman uit Staphorst en Heass uit IJsselmuiden zijn in de race voor de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt op 19 januari 2022.

Bekijk hieronder de video’s van de genomineerden Descotech Metal, Hofstede-Timmerman en Heass.
 
Opleiden levert alleen maar winnaars op, zegt Benno Masselink, eigenaar en praktijkopleider van genomineerde Descotech Metal. “Wij proberen zo breed mogelijk op te leiden, zodat onze medewerkers op meerdere plekken inzetbaar zijn en dus ook steeds nieuwe uitdagingen hebben in hun werk. Zo binden we onze vakmensen ook beter aan ons bedrijf.”
 
Henri van Hierden van Heass: “Wij leiden op met heel veel plezier. Zonder vakmensen zijn we nergens. Daarom besteden we heel veel aandacht aan onze jonge medewerkers. Maar eigenlijk geldt voor elk personeelslid dat je je leven lang blijft leren. Die investering loont voor iedereen.”
 
“In onze sector is opleiden een must,” zegt Jan Hofstede van Hofstede-Timmerman. “De ontwikkelingen gaan nog steeds razendsnel, je moet bijblijven. Dus eigenlijk zijn we hier continu aan het leren. En dat doen we met plezier, want het houdt het werk ook spannend. En dat we nu genomineerd zijn voor de OOM Award is natuurlijk een heel mooie beloning.”

W.H. De Bruijn wint OOM Awards Midden Nederland

Landbouwmechanisatiebedrijf W.H. de Bruijn uit Lexmond heeft de OOM Award 2021 voor de regio Midden-Nederland in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef W.H. de Bruijn de andere genomineerden A.C. den Hartog en Zn uit Everdingen, Meerding Metaal uit Soesterberg voor.
 
“De keuze was moeilijk”, aldus de jury. “Het zijn alle drie mooie bedrijven. Heel verschillend, maar met hart voor het opleiden van mensen: ze zien het belang van ontwikkeling, zowel voor bedrijf als medewerkers. Dus feitelijk zijn er drie winnaars, al kunnen we er maar eentje aanwijzen. En dat is W.H. de Bruijn.”


OOM Awards 2021 - Zuid-Holland

ARCO Metaal uit Boskoop heeft de OOM Award 2021 voor de regio Zuid-Holland in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef ARCO Metaal de andere genomineerden HTC parking & security in Waddinxveen en Logiqs in Maasdijk voor.
 
“ARCO Metaal heeft een bijzondere indruk achtergelaten,” aldus de jury. “Vanwege de grote inspanningen op het gebied van opleiden en ontwikkelen maar ook de prettige open werksfeer en de solidariteit onderling. Arco stimuleert zijn medewerkers zeer nadrukkelijk om zich verder te ontwikkelen en opleidingen te blijven volgen.”