HR-Themadagen

HR-Themadagen

Kom naar de speciale dag voor HR-managers en P&O medewerkers in de technische branche: Sterk werkgeversmerk. En leer alles over het vinden en binden van personeel.
 

Locaties en data 2022

- 14 juni 2022 - Veenendaal Van der Valk
- 28 juni 2022 - Ridderkerk Van der Valk
- 5 juli 2022 - Etten-Leur Het Turfschip
- 13 september 2022 - Eemnes Van der Valk
- 27 september 2022 - Assen Van der Valk
- 11 oktober 2022 - Brainport Industries College in Eindhoven
- 12 oktober 2022 - Van der Valk Hotel Breukelen

Workshop 1: Bouwen aan een sterk werkgeversmerk

Er moet de komende jaren ontzettend veel worden verduurzaamd, gebouwd en onderhouden. Een mooie uitdaging voor alle installateurs in Nederland.

Er is alleen wel een probleem: het tekort aan (technische) vakspecialisten in de branche is nijpend. Door andere bouwwijzen en technologische ontwikkelingen zijn bovendien steeds meer nieuwe specialismen nodig en door vergrijzing is er veel vraag naar jong talent dat de branche niet altijd weet te vinden. Bedrijven staan voor een enorme wervingsopgave én de opgave om de mensen die fantastisch werk leveren binnen te houden. Dat roept de vraag op: hoe doe je dat?

Tijdens een interactieve workshop word je stap voor stap meegenomen over hoe je kan bouwen aan een sterk werkgeversmerk. Daarbij krijg je inspirerende voorbeelden te zien uit de installatiebranche. Je gaat naar huis met concrete tips en handvatten voor je eigen bedrijf. 

Workshop 2: Recruitment & social media

Recruitment en communicatie gaan al jaren hand in hand. Voor sommigen begon het met zoeken op vacaturepagina’s in de zaterdagkrant, of zoeken op vacaturewebsites als Monsterboard of Nationale Vacaturebank.

Inmiddels is de manier van communiceren veranderd en moet je als werkgever zorgen voor naamsbekendheid. Het aanbod van vacatures is zo groot dat het lastig kan zijn om op te vallen op vacaturewebsites en veel sollicitanten bezoeken deze sites niet meer. Daarom moet jouw potentiële sollicitant jouw naam al kennen voordat hij of zij opzoek gaat naar een nieuwe baan.

Gelukkig zijn meer dan 10 miljoen Nederlanders dagelijks actief op social media, de bron voor jou om aan te boren of verder uit te breiden voor nieuw talent. Dit gaat verder dan de standaard vacaturetekst. Wil je weten hoe je toegang krijgt tot die meer dan 10 miljoen Nederlanders? Kom dan naar de workshop recruitment & social media.

Workshop 3: aan het werk met jong talent

De jongste generatie medewerkers – ‘Generatie Z’ – stelt nieuwe eisen aan werk. Persoonlijke groei, jezelf zijn en gelijkwaardigheid vinden ze belangrijk. En: impact hebben op de organisatie. Daarmee brengen ze nieuwe onderwerpen in voor de organisatie. 

Niet dat je als organisatie alles anders moet gaan doen. Maar het is nuttig om jonge medewerkers goed te begrijpen en te begeleiden.

Hoe speel je als HR-medewerker in op deze behoeften? Hoe zorg je dat jonge talenten zich thuis (blijven) voelen in jouw bedrijf? In de workshop ‘Aan het werk met jong talent’ geeft Youngworks je direct inzicht in de drijfveren van de jongste generatie én biedt concrete tips voor jou als HR-medewerker.

Workshop 4: Kenniskring netwerkmoment

Een HR themadag is ook hét moment om kennis en ervaring uit te wisselen met vakgenoten. Enkele regio’s zijn al bekend met HR kenniskringen, naar volle tevredenheid van de deelnemers.
Op deze middag kun je aansluiten en zelf onderwerpen aandragen waarover je input van vakgenoten wilt ontvangen. We vragen je naar jouw onderwerpen bij je aanmelding. Zo komt jouw onderwerp aan bod. De sessie wordt begeleid door een regiomanager van de fondsen met affiniteit én ervaring binnen HR. De kans dus om jouw specifieke vraag of vragen aan de orde te laten komen.

Kijk in onze activiteitenkalender voor een HR-Themadag bij jou in de buurt of klik hier om je direct aan te melden.

De HR-themadagen is een samenwerking met A+O Metalektro en Wij Techniek