Praktijkopleiders blij met coachtraject

Nieuwsbrief september

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Praktijkopleiders blij met coachtraject

10 deelnemers rondden op 18 september hun 'Coachtraject voor Praktijkopleiders' af in de regio Midden- en Oost-Brabant en Limburg en kijken daar tevreden op terug. Regiomanager Marcellino Kat: ‘Meer op maat kun je het niet krijgen.’

Gedurende het afgelopen schooljaar werden de praktijkopleiders intensief gecoacht bij het begeleiden van leerlingen en stagiairs. Tijdens een feestelijke slotbijeenkomst bij constructiebedrijf Van den Besselaar in Udenhout – de werkgever van een van de praktijkopleiders – kregen zij een certificaat van deelname overhandigd.
 
‘De jongeren die kiezen voor techniek, moeten zo goed mogelijk worden begeleid’, zegt Marcellino Kat. Dat lijkt een open deur, maar in de praktijk is het nog niet zo vanzelfsprekend. Bij het begeleiden van een leerling of stagiair komt veel kijken. Daarom bieden we sinds 3 jaar een 'Coachtraject aan voor Praktijkopleiders'. Dit traject bestaat uit een startbijeenkomst, waarin wordt besproken waar de praktijkopleiders tegenaan lopen bij het begeleiden van leerlingen en stagiairs en het vaststellen van leerdoelen. Er wordt een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opgesteld en de deelnemers hebben 5 maal achtereen een individueel coachgesprek in het eigen bedrijf om te reflecteren op hun leerdoelen en tips en handvatten te krijgen. Het traject wordt afgesloten met een gezamenlijke slotbijeenkomst, waarbij ervaringen worden gedeeld.
 
‘Uit de evaluaties blijkt dat de praktijkopleiders heel tevreden op het coachtraject terugkijken,’ zegt Marcellino Kat. ‘Het is dan ook helemaal op de deelnemer afgestemd en er wordt steeds een directe vertaalslag gemaakt naar de praktijk. Meer op maat kun je het niet krijgen.’
 

We organiseren regelmatig nieuwe 'Coachtrajecten voor Praktijkopleiders'. De kosten hiervoor kunnen worden vergoed uit de Trainingstoelage voor de Praktijkopleider.