In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Themaperiode Landbouwmechanisatie

Nieuwsbrief september

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Themaperiode Landbouwmechanisatie

Per 1 oktober start onze themaperiode Landbouwmechanisatie. Kijk in onze catalogus voor een cursusaanbod op maat tegen aantrekkelijke voorwaarden. En lees alles over het vakmanschap in deze branche in het nieuwe Metaaljournaal.

De landbouwmechanisatie is een actieve branche, als het gaat om opleiding en ontwikkeling. Over het algemeen beschikken de medewerkers op technisch vlak over voldoende kennis. Veel bedrijven zijn namelijk ook dealer en hun leveranciers stellen strenge eisen aan het vakmanschap. Toch blijft er nog wel wat te wensen over als het gaat om de ‘soft skills’ van de medewerkers. Dat bleek uit de bijeenkomsten die we afgelopen zomer organiseerden met branchevereniging Fedecom en bedrijven en beroepsopleidingen uit de branche. Daarom hebben we een speciaal cursusaanbod samengesteld tegen interessante voorwaarden, dat je per 1 oktober kunt vinden op www.cursuscatalogus.nl.


 
Liefde voor een tractormerk
De themaperiode gaat van start met het nieuwe Metaaljournaal, dat van voor tot achter in het teken staat van de landbouwmechanisatie. Wim Overeem, opleidingsmanager bij branchevereniging Fedecom, vertelt hoe het ervoor staat met het vakmanschap in de branche. Drie generaties leerlingen klappen positief uit de school over het opleidingsbeleid van landbouwmechanisatiebedrijf Haan uit Kwadijk, dat onlangs de OOM-Award Noord-Holland ontving. En in een oogstrelende beeldreportage wijdden vijf 5 ‘merkgekken’ uit over hun onvoorwaardelijke liefde voor de tractormerken Claas, New Holland, Deutz-Fahr, John Deere of Massey Ferguson. Dit en nog veel meer, lees je in het nieuwe Metaaljournaal, dat eind deze maand ook bij jou op de mat valt.