Activiteit

HR Themadagen

Jaarlijks organiseren de opleidingsfondsen (A+O Metalektro, OOM en Wij Techniek) de HR-themadagen. De HR-themadagen zijn bedoeld voor HR-contactpersonen die informatie willen over actuele thema’s en willen sparren met HR-collega’s.

Balans in werk en welzijn
De samenleving verandert en wordt voor veel mensen steeds uitdagender. We staan altijd aan, moeten alsmaar meer en verleidingen liggen overal op de loer. Dit heeft ook zijn weerslag op de werkvloer. Toch kan jij als werkgever veel doen om werknemers in drukke, uitdagende tijden bij te staan.

Tijdens de HR-themadagen bespreken we welke individuele problemen van invloed zijn op ons werk, wat jij kunt doen om signalen te herkennen en hoe jij jouw medewerkers kunt ondersteunen. Je volgt een interactief én inspirerend programma. Met meerdere sprekers en voldoende netwerkmomenten. Zo ga je boordevol inspiratie én kennis naar huis.

Voor wie?
Voor HR-medewerkers van bedrijven die zijn aangesloten bij A+O Metalektro, OOM en Wij Techniek.


Datum:
26 september
Tijd:
09:30 - 15:45
Locatie:
Van der Valk Hotel
Adres:
Birnieweg 4
7418 HH Deventer

Inschrijven


Programma
09.30 uur Inloop
10.00 uur Opening
10.05 uur Presentatie door Carolien van den Bosch
11.15 uur Korte pauze
11.30 uur Workshopronde 1
12.30 uur Pauze
13.30 uur Workshopronde 2
14.30 uur Workshopronde 3
15.30 uur Afsluiting programma

Centrale sessie
Mentale Veerkracht door Carolien van den Bosch
Carolien van den Bosch deelt inzichten over mentale veerkracht en hoe je wendbaar omgaat met de vele uitdagingen in ons leven. Ze laat je zien dat investeren in je brein leidt tot meer wendbaarheid, energie, geluk en minder stress en angst.

Workshops:

• Leren signaleren en (h)erkennen en bespreekbaar maken van alcohol-, drugs- en medicijngebruik door Edo van den Hoed, ADM-support. Als je niet meer zonder bepaalde middelen kunt, is het verslaving. Gebruik bij werknemers onder werktijd of daarbuiten werkt door op de werkvloer. Moeite met ADM-dosering is een veel groter probleem dan je vermoedt. Als leek herken je het vaak te laat. Verslavingsproblematiek op de werkvloer wil je voorkomen, ook vanuit goed werkgeverschap. Leer dus de signalen herkennen.

• Geldstress herkennen en bespreken door Sammen Financiële Coaching. 80% van alle werkgevers hebben medewerkers met geldstress en dat heeft grote gevolgen. Medewerkers met geldstress zijn minder gelukkig en hebben minder werkplezier. Maar hoe breng je geldstress ter sprake? Welke hulp kun jij als werkgever bieden? Hoe ver gaat je hulp en waar ligt de grens?

• Werk en mantelzorg door Heidi Sprekelmeyer, Jong & Veer. Naar verwachting neemt het aantal mantelzorgers toe naar 1 op de 2 in 2040. Mantelzorg heeft een grote impact op de medewerker én de organisatie. Tijdens deze workshop krijg je niet alleen concrete handvatten om mantelzorg bespreekbaar te maken, maar leer je bovendien hoe je medewerkers thuis én op werk passend kunt ondersteunen.

Praktische info
• Data:
o Dinsdag 28 mei bij Van der Valk Hotel Wolvega
o Dinsdag 11 juni bij Van der Valk Hotel Dordrecht
o Donderdag 20 juni bij Van der Valk Hotel Oostzaan
o Dinsdag 17 september bij Brightlands Campus Venlo
o Donderdag 26 september bij Van der Valk Hotel Deventer
o Donderdag 3 oktober bij Hotel De Werelt Lunteren
• Tijd: 9:30 – 15:30 uur
• Deelname is gratis voor bedrijven die zijn aangesloten bij A+O Metalektro, OOM of Wij Techniek
• Afmelden kan tot twee weken voor aanvang van de themadag. Daarna brengen we een no-show fee van € 250,- in rekening. Uiteraard kun je je wel laten vervangen door een collega.