Goede vakmensen, zo inspireer je ze Introduceer Werkplekleren Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen het meest leren op de werkplek. Werkplekleren levert dus een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Metaaljournaal Ons magazine Metaaljournaal is bedoeld om werkgevers en werknemers te inspireren bezig te blijven met opleiding en ontwikkeling. Het blad verschijnt vier keer per jaar. Voor werknemers Voor werknemers is het belangrijker dan ooit om arbeidsfit te blijven. Om hen zich daarvan bewust maken en hen te stimuleren om met opleiding en ontwikkeling aan de slag te gaan, richten in onze communicatie direct tot de werknemer. Houd waardevolle kennis binnen Als in je bedrijf veel belangrijke kennis bij één medewerker zit, is het een gevoelig verlies als die medewerker met pensioen gaat of op een andere manier vertrekt. Daarom heeft OOM het adviestraject KennisHouvast. Breng ervaring in kaart Een ervaringscertificaat (EVC) brengt aan de hand van een erkende standaard de kennis en vaardigheden van een medewerker in kaart. P&O Café Elke werkgever zou zich regelmatig moeten afvragen hoe zijn medewerkers optimaal kunnen functioneren. Hiervoor organiseren wij OOM-cafés voor P&O: een serie laagdrempelige bijeenkomsten in de regio. oZone Werk jij in de techniek, ben je een toekomstige techneut, of vind je techniek gewoon interessant? Kijk dan op oZone, dé online leeromgeving voor de techniek. Maak een gratis account aan en vergroot je vakmanschap! Gratis trainingen met 'De Metaal Leert Door' Er zijn verschillende aanleidingen om jezelf verder te ontwikkelen. Met een gratis cursus of advies willen OOM en het ministerie van Sociale Zaken je daarbij een duwtje in de rug geven. Besef je dat jouw bedrijf zo goed is als de mensen die er werken? Wil je investeren in die waarde en eruithalen wat erin zit? OOM adviseert werkgevers over onderwerpen als: Hoe maak ik een Bedrijfsopleidingsplan? Hoe formuleer ik sterke en duidelijke functieprofielen? Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers breder inzetbaar worden? Hoe vergroot ik het vakmanschap binnen mijn bedrijf? Hoe zorg ik ervoor dat de kennis van oudere medewerkers niet verloren gaat?