Goede vakmensen, hoe krijg ik ze?

Goede vakmensen, hoe krijg ik ze?

Wil je een nóg aantrekkelijkere werkgever worden? Zou je je personeelswerving succesvoller willen maken?

 

OOM adviseert werkgevers over onderwerpen als:

  • Hoe maak ik scherpe functieprofielen?
  • Hoe kan ik mijn netwerk versterken en uitbouwen?
  • Hoe word ik een erkend leerbedrijf?
  • Wat zijn de voordelen van een Bedrijfsvakschool Metaaltechniek en hoe kan ik daar als bedrijf aan deelnemen?
  • Hoe onderhoud ik contact met relevante opleiders?
  • Heb je interesse, neem dan contact op met je regiomanager.

 

 

Sluit aan bij een Bedrijfsvakschool Metaaltechniek

Leerlingen die bij een Bedrijfsvakschool  Metaaltechniek (BVM) hun praktijkopleiding volgen, werken gemiddeld drie dagen in de week in hun leerbedrijf. Twee dagen in de week gaan ze naar de BVM, waar ze zowel theorie- als praktijklessen krijgen. Dankzij een goede afstemming met het roc sluit de theorie nog beter aan bij de praktijk. En doordat de leerling intensief wordt begeleid en de BVM het contact met het roc onderhoudt, heb je er als werkgever minder werk aan.

Er zijn al zo’n dertig Bedrijfsvakscholen Metaaltechniek in Nederland.

Maak jongeren enthousiast

TechniekTalent.nu verbindt landelijk en regionaal alle partijen die zich sterk maken voor het enthousiasmeren van jongeren voor de techniek. In de regio zorgt TechniekTalent.nu ervoor dat scholen en bedrijfsleven meer en intensiever met elkaar samenwerken. Leerlingen ontdekken hoe interessant techniek is. Docenten krijgen meer en betere kennis over techniek. En het bedrijfsleven komt in contact met jongeren die in de toekomst misschien wel bij hen komen werken. Het is daarbij belangrijk om verschillende doelgroepen aan te spreken. Dus niet alleen de bètastudenten, maar ook andere typen leerlingen.


Lees alles op www.techniektalent.nu

Denk eens de andere kant op

Als je moeite hebt goede vakmensen te vinden, probeer dan eens ‘om’ te denken. Werklozen, arbeidsgehandicapten of flexkrachten zouden met de juiste opleiding en begeleiding heel waardevolle medewerkers kunnen worden. OOM ondersteunt dit met het Jobstart-traject. Samen met jou maken we een opleidingsplan en we bieden een vergoeding voor het opleiden en begeleiden
van de kandidaat.

Lees hier meer over onze Jobstart-regeling.