Goede vakmensen, hoe krijg ik ze?

Goede vakmensen, hoe krijg ik ze?

Sluit aan bij een Scholingspool

Leerlingen die bij een scholingspool hun praktijkopleiding volgen, werken gemiddeld drie dagen in de week in hun leerbedrijf. Twee dagen in de week gaan ze naar de scholingspool, waar ze zowel theorie- als praktijklessen krijgen. Dankzij een goede afstemming met het roc sluit de theorie nog beter aan bij de praktijk. En doordat de leerling intensief wordt begeleid en de scholingspool het contact met het roc onderhoudt, heb je er als werkgever minder werk aan.

Er zijn al zo’n dertig scholingspools in Nederland.

Maak jongeren enthousiast

TechniekTalent.nu verbindt landelijk en regionaal alle partijen die zich sterk maken voor het enthousiasmeren van jongeren voor de techniek. In de regio zorgt TechniekTalent.nu ervoor dat scholen en bedrijfsleven meer en intensiever met elkaar samenwerken. Leerlingen ontdekken hoe interessant techniek is. Docenten krijgen meer en betere kennis over techniek. En het bedrijfsleven komt in contact met jongeren die in de toekomst misschien wel bij hen komen werken. Het is daarbij belangrijk om verschillende doelgroepen aan te spreken. Dus niet alleen de bètastudenten, maar ook andere typen leerlingen.


Lees alles op www.techniektalent.nu

Denk eens de andere kant op

Als je moeite hebt goede vakmensen te vinden, probeer dan eens ‘om’ te denken. Werklozen, arbeidsgehandicapten of flexkrachten zouden met de juiste opleiding en begeleiding heel waardevolle medewerkers kunnen worden. OOM ondersteunt dit met het Jobstart-traject. Samen met jou maken we een opleidingsplan en we bieden een vergoeding voor het opleiden en begeleiden
van de kandidaat.

Lees hier meer over onze Jobstart-regeling.