Een bijzonder Metaaljournaal…

Nieuwsbrief november

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Een bijzonder Metaaljournaal…

Ons magazine Metaaljournaal is dit keer anders dan anders. Het staat boordevol mooie, inspirerende verhalen van medewerkers die een cursus volgen. Zoals dat van werkvoorbereider Arie Stam over zijn opleiding Technisch Engels…

“Ik ben werkvoorbereider bij DHM Industrial Services in Dordrecht. De laatste jaren word ik steeds vaker in het Engels door klanten benaderd. We werken veel voor internationaal werkende bedrijven in de offshore en de machinebouw. Zij vragen offertes aan in het Engels en sturen ons hun eigen voorwaarden in het Engels toe. Maar er zijn ook steeds meer andere Nederlandse bedrijven, die intern en met Nederlandse contacten in het Engels communiceren. Ik heb dus steeds vaker mensen aan de telefoon die alleen maar Engels spreken. Dan is het wel handig als je ze netjes te woord kunt staan en niet staat te stotteren.
 
Zakelijke mailtjes
Ik heb mavo en mts gedaan, maar mijn Engels was wat roestig. Tijdens mijn jaarlijkse functioneringsgesprek heb ik dat aangekaart bij mijn werkgever. Hij opperde dat het misschien een goed idee zou zijn om een cursus te gaan doen. Daar ben ik inmiddels bijna een jaar mee bezig. Een keer in de week ga ik naar een docente met een eigen taaltrainingsbureau. Ze geeft les uit een standaardboek. Daarnaast kan ik zelf onderwerpen aandragen. Dat zijn op dit moment vooral technische termen, Ook laat ik haar mijn zakelijke mailtjes lezen, want die zijn nog wel voor verbetering vatbaar.
 
Naar Engeland op vakantie
In het begin vond ik het pittig. Ik moet elke week huiswerk maken en daar ben je zo een paar uur mee bezig. Ik moest er echt mijn draai in vinden, want ik was lang niet naar school geweest. Nu heb ik het ritme te pakken en denk ik er zelfs over om er mee door te gaan. Ik wil nog wel naar een hoger niveau. Als je goede Engelse zinnen kunt maken, kom je professioneel over en dat is fijn voor het bedrijf en voor jezelf. Bovendien vind ik het heel leuk om ermee bezig te zijn. Ik kijk Engelse films, haal Engelse boeken bij de bieb en ga dit jaar zelfs naar Engeland op vakantie.”
 
Het nieuwe Metaaljournaal valt rond 21 december op de mat.