Zuid-Holland

Zuid-Holland

Metaalbedrijf uit Vlaardingen meest actieve leerbedrijf
 
Blozo wint OOM Award 2023

Hazerswoude-Dorp, 23 september 2023. Blozo heeft de OOM Award 2023 voor de regio Zuid-Holland in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef het bedrijf uit Vlaardingen de andere genomineerden NK Profiel (Zwijndrecht) en Thermeta (Wateringen) voor. De winnaar werd vrijdag bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Metaalunie district Zuid-Holland.

Volgens het juryrapport zetten alle drie de genomineerde bedrijven zich bovengemiddeld in voor opleiden. “Uiteindelijk viel onze keuze op Blozo. Dit bedrijf heeft niet alleen veel mensen opgeleid, maar heeft een sterk ontwikkelde leercultuur waarbij niet alleen aan het bedrijfsbelang maar ook aan het belang van de medewerkers wordt gedacht. Hier investeert de bedrijfsleiding in vakkennis én in de ontwikkeling van vaardigheden zoals plannen, overleggen en onderhandelen zodat daarmee de samenwerking op de werkvloer kan worden versterkt. Het is mooi om te zien hoe dit bedrijf organisatorische veranderingen doorvoert en steeds in beweging blijft.”

Bekijk de video van OOM Award-winnaar Blozo 

 
Van elkaar leren
Opleiden is een kernactiviteit van Blozo, zegt Michael Röder, strategie- & innovatie-adviseur. “Bijna iedereen die hier rondloopt, volgt wel een opleiding. We kunnen niet zonder opleiden. Het levert niet alleen goede vakmensen op, het zorgt ook voor energie, trots en waardering: we doen het samen. In dit bedrijf leren we allemaal van elkaar.”
 
Vakjury
De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.
 
-----------------

Drie Zuid-Hollandse metaalbedrijven in de race voor OOM Award

‘Opleiden is letterlijk de toekomst van je bedrijf’

De Zuid-Hollandse metaalbedrijven NK Profiel uit Zwijndrecht, Blozo uit Vlaardingen en Thermeta Service uit Wateringen zijn genomineerd voor de OOM Award Zuid-Holland 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Zuid-Holland op 22 september.
 
“Opleiden doen we met elkaar als bedrijf”, zegt mede-eigenaar Marjan Burggraaf van NK Profiel. “Iedereen kan bij ons een passende opleiding volgen. Dus je kunt hier continu aan jezelf werken. Dat geeft zelfvertrouwen aan onze medewerkers en uiteindelijk is het natuurlijk ook goed voor het bedrijf. Daardoor word je van nog meer betekenis.”
 
Michael Röder, strategie- & innovatie-adviseur van Blozo, vindt opleiden een kernactiviteit. “Bijna iedereen die hier rondloopt, volgt wel een opleiding. We kunnen niet zonder opleiden. Het levert niet alleen goede vakmensen op, het zorgt ook voor energie, trots en waardering: we doen het samen. In dit bedrijf leren we allemaal van elkaar.”
 
Opleiden is letterlijk de toekomst van je bedrijf, zegt directeur Egbert de Gelder van Thermeta. “Door op te leiden zorg je dat de zaak niet stilstaat, maar dat je vooruitgaat. Je ziet dat mensen die zich ontwikkelen zo enthousiast worden, dat ze collega’s ook weer meenemen. En zo gaat iedereen met nog meer plezier naar zijn werk toe.”
 
Bekijk hier de video’s van de genomineerden NK Profiel, Blozo en Thermeta.


Vakjury
De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.
 
Over de OOM Award
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.