Zuid-Holland

Zuid-Holland

Drie Zuid-Hollandse metaalbedrijven in de race voor OOM Award

‘Opleiden is letterlijk de toekomst van je bedrijf’

De Zuid-Hollandse metaalbedrijven NK Profiel uit Zwijndrecht, Blozo uit Vlaardingen en Thermeta Service uit Wateringen zijn genomineerd voor de OOM Award Zuid-Holland 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Zuid-Holland op 22 september.
 
“Opleiden doen we met elkaar als bedrijf”, zegt mede-eigenaar Marjan Burggraaf van NK Profiel. “Iedereen kan bij ons een passende opleiding volgen. Dus je kunt hier continu aan jezelf werken. Dat geeft zelfvertrouwen aan onze medewerkers en uiteindelijk is het natuurlijk ook goed voor het bedrijf. Daardoor word je van nog meer betekenis.”
 
Michael Röder, strategie- & innovatie-adviseur van Blozo, vindt opleiden een kernactiviteit. “Bijna iedereen die hier rondloopt, volgt wel een opleiding. We kunnen niet zonder opleiden. Het levert niet alleen goede vakmensen op, het zorgt ook voor energie, trots en waardering: we doen het samen. In dit bedrijf leren we allemaal van elkaar.”
 
Opleiden is letterlijk de toekomst van je bedrijf, zegt directeur Egbert de Gelder van Thermeta. “Door op te leiden zorg je dat de zaak niet stilstaat, maar dat je vooruitgaat. Je ziet dat mensen die zich ontwikkelen zo enthousiast worden, dat ze collega’s ook weer meenemen. En zo gaat iedereen met nog meer plezier naar zijn werk toe.”
 
Bekijk hier de video’s van de genomineerden NK Profiel, Blozo en Thermeta.


Vakjury
De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.
 
Over de OOM Award
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.