Utrecht

Utrecht/ Midden-Nederland

Montfoorts metaalbedrijf meest actieve leerbedrijf:
RiGro Las en Montage wint OOM Award 2023Hazerswoude-Dorp, 21 september 2023. RiGro Las en Montage heeft de OOM Award 2023 voor de regio Midden-Nederland in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef het bedrijf uit Montfoort de andere genomineerden Smederij Meerkerk (Meerkerk) en Hamoen L.M.B. (Ameide) voor.
 
Volgens het juryrapport zetten alle drie de genomineerde bedrijven zich bovengemiddeld in voor opleiden. “Uiteindelijk gaat de OOM Award naar RiGro. Het is een bedrijf waar de energie vanaf spat en leerlingen vanaf het begin worden opgenomen in de groep alsof ze er al jaren werken. Er is op allerlei niveaus aandacht voor scholing en bijscholing, goed contact met opleiders en stagebegeleiders en je mag er fouten maken in een veilige leeromgeving. Het is een bedrijf waarin hard gewerkt wordt, maar er is ook ruimte voor plezier. En in die ontspannen sfeer gedijen juist ook de leerlingen goed.”
 
Bekijk de video van RiGro Las en Montage. 

 
Mooi team
Er is niks mooiers dan je eigen vak overbrengen op de jongere generatie, zegt Rick Groen, eigenaar en praktijkopleider van RiGro Las en Montage. “We hebben hier gelukkig genoeg jonge aanwas. Die nemen we vanaf het begin mee in alle facetten van ons werk. Van tekening lezen tot lassen en alles wat er verder bij komt kijken. Je ziet dat ze er dan helemaal voor gaan. En zo kunnen wij er met z’n allen een heel mooi team van maken. Dan doe je je werk echt met plezier.”
 
Vakjury
De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel.

---------------------------------------------------------------
Drie Midden-Nederlandse metaalbedrijven in de race voor OOM Award


Hazerswoude-Dorp, 7 augustus 2023. De Utrechtse metaalbedrijven Smederij Meerkerk uit Meerkerk, RiGro Las en Montage uit Montfoort en Hamoen L.M.B. uit Ameide zijn genomineerd voor de OOM Award Midden-Nederland 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Midden op 20 september.
 
“Wij doen van alles aan opleiden, op alle niveaus en voor iedereen”, zegt praktijkopleider Krijn de Vroome van Smederij Meerkerk. “Van jonge leerlingen die komen rondsnuffelen tot de medewerkers die hier al langer werken. Voor een bedrijf als dat van ons is dat essentieel, punt. Niet alleen omdat het goede vakmensen oplevert. Het zorgt ook voor motivatie. Hier gaat iedereen elke dag met plezier aan de slag, samen met alle collega’s.”
 
Rick Groen, eigenaar en praktijkopleider van RigGo Las en Montage, vindt niks mooier dan zijn vak overbrengen op de jongere generatie. “We hebben hier gelukkig genoeg jonge aanwas. Die nemen we vanaf het begin mee in alle facetten van ons werk. Van tekening lezen tot lassen en alles wat er verder bij komt kijken. Je ziet dat ze er dan helemaal voor gaan. En zo kunnen wij er met z’n allen een heel mooi team van maken. Dan doe je je werk fluitend.”
 
Opleiden is voor een technisch bedrijf als Hamoen L.M.B. superbelangrijk, zegt chef werkplaats en praktijkopleider Nico Hakkesteegt. “De ontwikkelingen in onze sector gaan razendsnel, dus we moeten bijblijven. Daar steken we dus veel energie in. Voor mij is het heel mooi om te zien hoe onze medewerkers stappen blijven maken en er ook steeds meer lol in krijgen. Daar gaat mijn praktijkopleidershart echt sneller van kloppen.”
 
Bekijk hier de video’s van de genomineerden Smederij Meerkerk, RiGro en Hamoen L.M.B.
 
Vakjury
De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal
leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.
 
Over de OOM Award
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.