Overijssel

Overijssel

Delwi/Groenink Machinefabriek wint OOM Award 2023

Hazerswoude-Dorp, 4 oktober 2023. Delwi/Groenink Machinefabriek heeft de OOM Award 2023 voor de regio Overijssel in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef het bedrijf uit Enschede de andere genomineerden Maribri Hekwerk Automatisering (Delden) en land- en tuinbouwmechanisatiebedrijf Rietman (Hasselt) voor. De winnaar werd dinsdag bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Metaalunie district Oost.

Volgens het juryrapport zetten alle drie de genomineerde bedrijven zich bovengemiddeld in voor opleiden. “We moesten een keuze maken. En die viel uiteindelijk op Delwi/Groenink Machinefabriek. Dit bedrijf is enorm actief in het werven van leerlingen en stagiairs. Staat op stagemarkten, open dagen en doet mee aan activiteiten zoals Twente goes Techno. Voor iedere nieuwe medewerker en leerling is er een introductieprogramma. Leerlingen lopen stage door de hele organisatie zodat ze een goed beeld krijgen van wat Delwi/Groenink maakt. Delwi/Groenink biedt stages voor ieder opleidingsniveau en alle medewerkers krijgen de ruimte om zich verder te ontwikkelen, op allerlei manieren.”

Bekijk de video van OOM Award-winnaar Delwi/Groenink Machinefabriek 


Allemaal enthousiast
Opleiden is niet alleen essentieel voor de toekomst van technische bedrijven als Delwi/Groenink, zegt productiemanager Mark van Genderen. “Het is ook gewoon ontzettend leuk. Medewerkers die zich ontwikkelen hoef je niet te motiveren. Ze zijn enthousiast en dat maakt ons allemaal enthousiast. Daarom maken we heel graag werk van opleiden: we zouden niet zonder kunnen.”
 ---------

Drie Overijsselse metaalbedrijven in de race voor OOM Award


De Overijsselse metaalbedrijven Delwi/Groenink Machinefabriek uit Enschede, land- en tuinbouwmechanisatiebedrijf Rietman uit Hasselt en Maribri Hekwerk Automatisering uit Delden zijn genomineerd voor de OOM Award Overijssel en Achterhoek 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Oost op 3 oktober.
 
Opleiden is niet alleen essentieel voor de toekomst van technische bedrijven als Delwi/Groenink, zegt productiemanager Mark van Genderen. “Het is ook gewoon ontzettend leuk. Medewerkers die zich ontwikkelen hoef je niet te motiveren. Ze zijn enthousiast en dat maakt ons allemaal enthousiast. Daarom maken we heel graag werk van opleiden: we zouden niet zonder kunnen.”
 
Steven Rietman, mede-eigenaar van land- en tuinbouwmechanisatiebedrijf Rietman, steekt volop aandacht in het opleiden van zijn team. “We hebben veel jonge medewerkers en die willen we maar wat graag hebben. Ze zijn leergierig, willen aanpakken. Het is fantastisch om te zien hoe zulke jongens en meiden in een paar jaar uitgroeien tot echte vakmensen. Zij zijn letterlijk de toekomst van ons bedrijf.”
 
“Bij ons volgt iedereen wel een opleiding of is op zijn minst wel lerend bezig”, zegt eigenaar en praktijkopleider Jack Penninkhof van Maribri Hekwerk Automatisering. “Kennis is essentieel in onze branche, dus het is superbelangrijk dat die goed wordt overgedragen. Daar zijn we dus dagelijks mee bezig. En dan zie je iedereen mooie stappen maken. Dat vind ik als praktijkopleider het allerleukste, daar doe je het voor.”
 
Bekijk hier de video’s van de genomineerden Delwi/Groenink, Rietman en Maribri.


 
Vakjury
De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.