Midden en Oost-Brabant

Midden en Oost-BrabantConstructiebedrijf De Vries wint OOM Award 2023

Hazerswoude-Dorp, 10 juni 2023. Constructiebedrijf De Vries heeft de OOM Award 2023 voor de regio Midden- en Oost-Brabant in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef het bedrijf uit Eindhoven de andere genomineerden Marvu foodprocessing equipment (Sint-Oedenrode) en Van De Brande Metaal & Techniek BV (Bladel) voor. De winnaar werd vrijdag bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Metaalunie district Midden- en Oost-Brabant.
 
Volgens het juryrapport zetten alle drie de genomineerde bedrijven zich bovengemiddeld in voor opleiden. “Uiteindelijk viel de keuze toch op Constructiebedrijf De Vries. Onder meer vanwege hun voortdurende focus op persoonlijke ontwikkeling. Ze gaan uit van de medewerker en wat bij hem of haar past. Je kunt binnen het bedrijf ook heel goed een andere richting inslaan als je dat wilt. En stagiairs krijgen alle vertrouwen én verantwoordelijkheid. Dat betaalt zich uit voor zowel bedrijf als stagiair.”
 


Bekijk hier de video van OOM Award-winnaar Constructiebedrijf De Vries.
 
Opleiden loont
Projectmanager Martijn Kanters was ooit stagiair bij Constructiebedrijf De Vries en leidt als praktijkopleider nu zelf BBL’ers op. “We willen iedereen de gelegenheid geven door te groeien. Dat is superbelangrijk voor ons bedrijf. Het helpt ons aan nieuwe aanwas en goeie vakmensen waarmee we weer jaren vooruit kunnen. Daarnaast geeft het mij als praktijkopleider ook gewoon een goed gevoel als ik collega’s stappen zie maken. We zijn dus ook heel blij met de OOM Award: het is een erkenning voor wat we hier doen. ”
 
Vakjury
De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.
 
Over de OOM Awards
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.
 
 ------------
Onderscheiding meest actieve leerbedrijf in de metaal

Drie Brabantse metaalbedrijven in de race voor OOM Award

Hazerswoude-Dorp, 10 mei 2023. Marvu foodprocessing equipment uit Sint-Oedenrode,
Constructiebedrijf De Vries uit Eindhoven en Van de Brande Metaal & Techniek uit Bladel zijn genomineerd voor de OOM Award Midden- en Oost-Brabant 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Midden- en Oost-Brabant op 9 juni.
 
Marvu is gespecialiseerd in interne transportsystemen voor de voedselverwerkende industrie. Gijs de Veer, proces engineer en stagebegeleider, noemt opleiden het fundament van het bestaansrecht van Marvu. “Het zorgt voor motivatie, energie, toewijding en steeds meer kennis. Opleiden zorgt ervoor dat je bedrijf alle toekomstige uitdaging aan kan. Zonder opleiden is dat onmogelijk. Daarom zijn we er continu mee bezig, op alle niveaus.”

Projectmanager Martijn Kanters was ooit stagiair bij Constructiebedrijf De Vries en leidt als praktijkopleider nu zelf BBL’ers op. “We willen iedereen de gelegenheid geven door te groeien. Dat is superbelangrijk voor ons bedrijf. Het helpt ons aan nieuwe aanwas en goeie vakmensen waarmee we weer jaren vooruit kunnen. Daarnaast geeft het mij als praktijkopleider ook gewoon een goed gevoel als ik collega’s stappen zie maken.”
 
Van de Brande Metaal & Techniek is totaalleverancier van plaatwerk en verspaning. Robin van de Brande is samen met zijn broer Nicky eigenaar én praktijkopleider van het bedrijf: “Het geheim van opleiden is dat je iederéen de kans geeft het vak te leren, jong en oud. Het is niet alleen noodzakelijk, maar ook leuk. Het is geweldig om te zien hoe jonge talenten doorgroeit tot echt vakmensen. Opleiden betekent vakmensen én een goed team. Dat is het belangrijkste in ons werk.”
 
Bekijk hier de video’s van de genomineerden Marvu, Constructiebedrijf De Vries en Van de Brande Metaal & Techniek.
 


Vakjury
De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.
 
Over de OOM Awards
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.