Limburg

Limburg

Drie Limburgse metaalbedrijven in de race voor OOM Award

‘Goed opgeleide vakmensen zijn onmisbaar’

De Limburgse metaalbedrijven Dinnissen Process Technology uit Sevenum, Op ’t Root uit Ospel en Meex Technische Installaties uit Nuth zijn genomineerd voor de OOM Award Limburg 2024. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Limburg op 20 september.

“Opleiden van vakmensen zit in ons DNA”, zegt Wouter Kuijpers, operationeel directeur van Dinnissen Process Technology. “Wij maken heel specifieke producten, daarom leiden wij altijd mensen intern op voor ons vakgebied. En daar hebben we ook heel veel plezier in. Wij willen het elke dag beter doen. Dan is het gewoon nodig dat vakmensen zich blijven ontwikkelen. En daar werken we graag aan mee.”

Jos Bendermacher, manager HR van Meex Technische Installaties: “Als wij ons werk goed willen blijven doen, hebben we vakmensen nodig. Zij zijn onmisbaar voor een technisch bedrijf als Meex. Daarom steken we heel veel tijd en energie in opleiden. Het is supermooi om te zien hoe vakmensen zich hier ontwikkelen en gelukkig zijn in hun werk.” 

“De kracht van opleiden blijkt wel uit het feit dat 75 procent van onze medewerkers hier via een stage of opleidingstraject is binnengekomen en is blijven hangen”, zegt Marc Op ’t Root, mede-directeur van Op ’t Root. “Dat zegt genoeg over het belang van opleiden. De techniek verandert ook continu en daar zal nooit een einde aan komen. Daarom is het ook enorm belangrijk dat onze mensen hun hele loopbaan door blijven leren.”
 
Bekijk hier de video’s van de genomineerden Dinnissen Process TechnologyOp ’t Root en Meex Technische Installaties.


 
Vakjury
De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. 
 
Over de OOM Award
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.