Coachtraject voor praktijkopleiders

Nieuwsbrief mei

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Coachtraject voor praktijkopleiders

Het begeleiden van leerlingen en stagiairs is bepaald geen standaardklusje. Elke leerling heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing en elke school is anders in het contact. Praktijkopleiders komen daardoor wel eens voor lastige of onverwachte situaties te staan. Toch kunnen zij daarover niet altijd met collega’s overleggen, want ze zijn vaak de enige in het bedrijf die verantwoordelijkheid zijn voor de leerlingen.

Persoonlijke leerdoelen

Met ons coachtraject worden praktijkopleiders gedurende het schooljaar ondersteund bij het begeleiden van leerlingen. Het traject start met een collectieve bijeenkomst, waarin de deelnemers onder leiding van onze regiomanager en een coach praktijkervaringen delen, elkaar suggesties aan de hand doen en persoonlijke leerdoelen opstellen. Daarna volgt een aantal individuele gesprekken met de coach over situaties uit de dagelijkse begeleidingspraktijk en tips om tijdens het werk mee te oefenen. Tot slot is er een collectieve bijeenkomst waarin gezamenlijk wordt teruggekeken op het traject en wat de deelnemers hebben geleerd.
 

Hoger diplomarendement

Met het coachingtraject willen wij bijdragen aan een hoger diplomarendement van bbl-leerlingen. Initiatiefnemer Marcellino Kat: ‘We komen leerlingen te kort voor de metaaltechniek, dus de leerlingen die er zijn, moeten we koesteren. De kwaliteit van de begeleiding blijkt cruciaal te zijn voor het al dan niet halen van het diploma. Het mooie van dit traject is de directe koppeling met de eigen begeleidingspraktijk. Het is intensief en er wordt gereflecteerd op het eigen gedrag. Praktijkopleiders krijgen inzicht in hun eigen rol en functioneren en worden er echt een betere opleider van.’
 

Aanmelden?

Het coachtraject start binnenkort in de regio’s Westervoort, Veldhoven en Nieuwerkerk aan den IJssel. Alleen in Westervoort kunnen nog deelnemers instromen, de andere groepen zijn vol. Praktijkopleiders van OOM-bedrijven kunnen kosteloos aan het coachtraject deelnemen. Aanmelden kan via onze activiteitenkalender. Houd voor nieuwe coachtrajecten de activiteitenkalender in de gaten.