In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Nieuw Metaaljournaal over zij-instromers

Nieuwsbrief juni

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Nieuw Metaaljournaal over zij-instromers

Zij-instromers … Waar vind je ze? Hoe begeleid je ze tot fijne vakkrachten? Wie kan je daarbij ondersteunen? Je lees het in het nieuwe Metaaljournaal, dat over enkele dagen bij jou op de mat valt.

In het zomernummer van Metaaljournaal nemen we de zij-instromers onder de loep: mensen zonder achtergrond in de metaal, die toch in onze sector willen werken. Kortom, toekomstige vakmensen die we heel goed kunnen gebruiken.
 
Het begrip zij-instromers is breed: het kunnen mensen zijn uit een andere branche, maar ook werkloze jongeren, vluchtelingen of herintredende vrouwen. Zo vertellen in dit Metaaljournaal vijf zij-instromers, elk met een compleet verschillende achtergrond, waarom zij voor de metaal hebben gekozen.


Leergierig en gemotiveerd
Verder beargumenteert Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) hoe de sector kan profiteren van deze nieuwe groep werknemers. De ervaring leert dat bedrijven die met zij-instromers werken, snel om zijn. Zij hebben vaak leergierige, gemotiveerde mensen binnengehaald die erg handig zijn.
 
In de themareportage lees je hoe je te werk gaat bij het vinden en begeleiden van zij-instromers. Een tipje van de sluier: je kan hulp krijgen bij het vinden van deze groep. Van de arbeidsmarktcoaches van Metechnica, bijvoorbeeld. Zij helpen werkgevers om moeilijke vervulbare vacatures in te vullen en ondersteunen werknemers bij het vinden van de juiste werkplek binnen een branche.
 
Werven en begeleiden
Ook je regiomanager van OOM kan als sparringspartner en adviseur met je meedenken over de rol van zij-instromers in je bedrijf. Heb je eenmaal een geschikte kandidaat gevonden, dan kan de regiomanager je adviseren over eventuele opleidingen. Wat je verder zelf nog kan doen bij het werven en begeleiden van zij-instromers valt uitgebreid te lezen in het nieuwe Metaaljournaal.