We hebben meteen twee cursussen aangevraagd

Nieuwsbrief januari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

We hebben meteen twee cursussen aangevraagd

Bij Asjes technisch handelscentrum bv uit Alkmaar viel onze themaperiode Landbouwmechanisatie in goede aarde. Werkplaatschef Ben Vergers vertelt waarom.

‘Eind vorig jaar attendeerde onze regiomanager ons op de themaperiode Landbouwmechanisatie en de bijbehorende cursusaanbiedingen van OOM. Interessant natuurlijk, voortdurend bijscholen blijft belangrijk om je medewerkers op niveau te houden. Voor een van onze jonge monteurs hebben we meteen twee cursussen aangevraagd; De monteur als ambassadeur en Technisch Engels. Tijdens zijn functioneringsgesprek hadden we samen al vastgesteld dat het goed zou zijn om aandacht te besteden aan deze onderwerpen.  
 
De monteur in kwestie is nog een jonge jongen die wil doorgroeien van niveau 3 naar niveau 4. Als het gaat om communicatie moet hij zich nog wat ontwikkelen. Inmiddels heeft hij De monteur als ambassadeur afgerond en ik merk dat hij nu bewuster communiceert en meer nadenkt voor hij reageert. Binnenkort start hij met Technisch Engels. JCB is een Engels merk; alle handboeken zijn in het Engels geschreven. Bovendien hebben we wel eens te maken met Engelse bedrijven die contact zoeken. Het is dan ook belangrijk dat hij de taal, inclusief het technisch jargon, goed beheerst.
 
OOM-mechanisatiecafé
Zelf heb ik vorige week maandag een OOM-mechanisatiecafé bezocht in een Van der Valk hotel in Haarlem. Waarom? Alle bedrijven hebben een schreeuwende behoefte aan goed opgeleid personeel. OOM spant zich daarvoor in en probeert daarbij zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van het bedrijfsleven. Ik kom daarvoor graag suggesties leveren. Bovendien is het leerzaam om met 12 verschillende werkgevers en werknemers van mechanisatiebedrijven om de tafel te zitten en te horen hoe zij de uitdagingen aanpakken op het gebied van opleiding en ontwikkeling van hun medewerkers. En het is leuk om met elkaar te sparren over hoe je gezamenlijke problemen in de branche kunt oplossen. Het OOM-mechanisatiecafé bestaat uit vijf bijeenkomsten, de volgende is hier op de zaak.
 
Asjes is een technisch handelscentrum voor grondverzetbedrijven en de agrarische sector. We zijn dealer van de merken JCB, Case IH, Steyr en Krone. Daarbij produceren we zelf nog bootsteunen, -liften en -transportwagens onder de merknaam Nautitrans. We hebben 15 medewerkers, vooral monteurs en magazijnmedewerkers, en twee leerlingen. Als zij een vakinhoudelijke cursus of opleiding willen doen wordt dat door onze werkgever gestimuleerd. Bij de jaarlijkse functioneringsgesprekken komt opleiding altijd aan de orde.
 
Relevant cursusaanbod
Dat OOM zo’n themaperiode voor onze branche organiseert, vind ik een goede zaak. Het cursusaanbod is relevant voor bedrijven in de branche en de extra vergoedingen maken het makkelijker om een medewerker voor een cursus aan te melden. Niet dat we onze monteur anders de cursussen hadden ontzegd hoor, maar je zet toch sneller de stap.’
 
Bekijk ons speciale cursusaanbod voor mechanisatiebedrijven in onze cursuscatalogus. Wij vergoeden 75 procent van de kosten tot € 1000, voor maximaal twee werknemers per bedrijf. Maak nog snel gebruik van deze aanbieding, want OP=OP!

Naar een OOM-mechanisatiecafé? Op 24 januari start er weer een in Steenwijk. Kijk voor meer info op onze activiteitenkalender.