In verband met de splitsing van MN Services, zoals gemeld in onze nieuwsbrief van oktober jl., wordt de premieoplegging voor OOM vanaf 1 januari jl. verzorgd door CoMetec. Hiervoor wordt een nieuw werknemersbestand opgebouwd. Dat heeft enige vertraging opgelopen waardoor uw medewerker mogelijk nog niet zichtbaar is in mijnoom.nl. Als gevolg daarvan kunt u voor de betreffende medewerker nog geen OOM-bijdrage aanvragen of kan de aanvraag nog niet door OOM worden verwerkt. Samen met CoMetec werken wij aan een oplossing. Wij verwachten dat dit voor 1 april verholpen is. U kunt erop vertrouwen dat al uw aanvragen over het eerste kwartaal alsnog kunnen worden ingediend en door ons in behandeling worden genomen. Voor de ontstane vertraging bieden wij u onze verontschuldigingen aan.
Voor vragen kunt u contact opnemen met onze afdeling vergoedingen via: 0172-52 15 55

Metaaljournaal over scheeps- en jachtbouw

Nieuwsbrief februari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Metaaljournaal over scheeps- en jachtbouw

Ruim 500 mkb-metaalbedrijven zijn werkzaam in de jacht- en scheepsbouw. Wij onderzochten hoe het in deze branche gesteld is met opleiden en ontwikkelen en maakten daarover niet alleen een rapport, maar ook een nieuw Metaaljournaal.
 


We gingen op bezoek bij Scheeps- en Jachtwerf Gouwerok in Aalsmeer, waar directeur Esther Gouwerok ons in eigen persoon vertelde welk vakmanschap ze in huis heeft om eersteklas aluminium casco’s te maken voor superjachten. We verdiepten ons in de beroepsopleidingen jacht- en scheepsbouw en ontmoetten vier leerlingen, die vertelden over hun ambities. En bij scheepswerf Poppen in Zwartsluis leerden we hoe je een binnenvaartschip bouwt en dat delen we met je in een kraakheldere infographic.
 
Maar dat is nog niet alles. Branchemanager Gerwin Klok van de Nederlandse Jachtbouw Industrie vertelde ons hoe het gesteld is met opleiden en ontwikkelen in zijn branche. Met werkgevers en een deskundige hielden we de leercultuur bij de scheeps-en jachtbouwbedrijven tegen het licht en zetten we praktische tips op een rij waarmee ook jij de leercultuur in je bedrijf kunt aanwakkeren. En in ons clubblad vind je nog veel meer spectaculaire foto’s, steengoede tips en inspirerende verhalen. Mis hem dus niet, als hij eind maart weer bij je op de mat valt!

Benieuwd naar ons onderzoeksrapport 'Een futureproof scheeps- en jachtbouw'? Lees het hier.