‘Kosteloos advies, hoe luxe is dat?’

Nieuwsbrief juni

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘Kosteloos advies, hoe luxe is dat?’

Net als in veel andere mkb-metaalbedrijven is hr bij Nihot in Amsterdam een echte solo- functie. Hr-adviseur Pien Vonk organiseerde haar eigen klankbord met OOM.
 

‘Sinds 6 jaar werk ik bij Nihot in Amsterdam. Met 55 medewerkers ontwerpen, produceren en installeren we afvalscheidingsmachines, op basis van luchttechniek. Onze windshifters zijn meestal onderdeel van een afvalsorteerlijn. Wij maken onderdeel uit van Bulk Handling Systems in Eugene, VS. Onze markt bevindt zich hoofdzakelijk buiten Nederland.
 
OOM café voor P&O
De vorige directeur van Nihot regelde een kennismakingsgesprek voor me met regiomanager Anton Verlaan van OOM. Anton nodigde me vervolgens uit voor een OOM café voor P&O, dat hij in onze regio organiseerde. Dat was een serie bijeenkomsten, waarin collega’s uit het mkb-metaal ervaringen konden delen en om expertise konden vragen over onderwerpen die ze zelf uitkozen. Denk aan functie-indelingen, langdurige verzuimtrajecten, salarishuizen… Daarvoor werden dan gastsprekers uitgenodigd.
 
Vraagbaak
De oud-deelnemers van het OOM café voor P&O vormen een netwerk waar ik nog altijd veel aan heb. We zijn elkaars vraagbaak. Van thuiswerkprotocollen tijdens de lockdowns tot ervaringen met digitale hr-systemen, ik kan met al mijn P&O-vragen bij hen terecht. Ook het contact met Anton Verlaan is gebleven. Hij belt regelmatig even om de lopende O&O-zaken door te nemen, of ik nodig hem uit voor een kop koffie. Dan weet ik dat ik mijn ontbijt moet overslaan, want inmiddels is het traditie dat hij gevulde koeken meebrengt.
 
Luxe
Anton is een extern adviseur waar ik kosteloos gebruik van kan maken. Hoe luxe is dat? 

Ik heb in verschillende branches gewerkt, maar dat heb ik niet eerder meegemaakt. Anton weet welke kennis en vaardigheden medewerkers nodig hebben in een metaalbedrijf en geeft waardevolle tips. Zo ga ik op zijn aanraden binnenkort naar een hr-themadag. En heeft het management door zijn suggestie een cursus functioneringsgesprekken gevolgd. Dus al heb ik als hr-adviseur echt een solo-positie, dankzij OOM heb ik de perfecte korte lijntjes voor mijn O&O- en P&O-vragen.’ 
 
In onze activiteitenkalender zie je wanneer er een OOM café voor P&O start in jouw regio.

Behoefte aan kosteloos OOM-advies? Neem contact op met je regiomanager.