Ook dit is metaal

Nieuwsbrief juni

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Ook dit is metaal

De metaalbewerking is enorm veelzijdig. In het nieuwe Metaaljournaal, dat volgende week bij je op de mat valt, vieren we de breedte van de sector.

Brainwave caps, blaasinstrumenten, mengkoelmachines, handboeien… In het nieuwe Metaaljournaal zie je de meest uiteenlopende producten. Toch worden ze allemaal in onze sector gemaakt. Maar liefst 47 brancheverenigingen zijn aangesloten bij Koninklijke Metaalunie. En dat zegt iets. Over de talloze specialismen die je bij metaalbewerkers vindt. En over de enorme hoeveelheid loopbaanmogelijkheden die de sector te bieden heeft.
 
Interessante sector
Maar in het nieuwe magazine lees je in de themareportage nog veel meer redenen waarom de metaal een interessante sector is om in te werken. Ook voor meisjes en vrouwen, zoals Sahar Yadegari, directeur-bestuurder van VHTO in het interview stelt. En ook voor
mensen met een voorheen kwetsbare arbeidspositie, zoals blijkt uit de bedrijfsreportage bij fietsfabriek Roetz.
 
Vakmanschap en liefde voor techniek
Iedereen in onze sector werkt op zijn eigen manier en met zijn eigen specialisme. Toch zijn er twee zaken die metaalbewerkers kenmerkt, namelijk: vakmanschap en de liefde voor de techniek. Kijk maar eens naar deze video over de haute horlogerie van de gebroeders Bart en Tim Grönefeld.
 


Het zomernummer van Metaaljournaal valt volgende week op de mat. Kijk voor een preview op wilhetweten.nu.