Extra crisismaatregel online leren

Nieuwsbrief januari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Extra crisismaatregel online leren

Sluit nu een bedrijfsabonnement af met een aanbieder van online scholing en krijg de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het Ontwikkelbudget.

Vorig jaar gaven wij het online leren in de sector een stevige impuls met een aantal crisismaatregelen. Zo konden werknemers kosteloos gebruik maken van het trainingsaanbod van Goodhabitz en gratis een vakinhoudelijke training volgen bij Craft.
 
Toename online leren
Niet eerder werd in onze sector zoveel online geleerd. Werknemers ontdekten massaal hoe ze op een laagdrempelige manier aan hun vakmanschap kunnen werken en volgden in 2020 maar liefst 12 keer vaker een online training dan in 2019.
 
Extra crisismaatregel
De positieve ervaringen die zijn opgedaan met online leren, smaken bij veel bedrijven naar meer. En ook wij willen de belangstelling voor deze vorm van leren vasthouden en uitbreiden. Daarom hebben we de volgende extra crisismaatregel in het leven geroepen:
 
Bij OOM aangesloten bedrijven die in 2021 een bedrijfsabonnement afsluiten bij een aanbieder van online scholing, kunnen de kosten voor dit abonnement geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen vanuit het Ontwikkelbudget.

Hoogte van de vergoeding
In hoeverre de kosten van jouw bedrijfsabonnement kunnen worden vergoed, is afhankelijk van:
  • De omvang van je bedrijf. Hoe meer werknemers, hoe hoger de vergoeding. Wil je weten met welke vergoeding jij rekening kunt houden? Kijk op oom.nl.
  • Jouw eventuele eerdere aanvragen vanuit het Ontwikkelbudget. Voor het Ontwikkelbudget geldt een maximum bijdrage van € 1.800 per kalenderjaar per bedrijf. Met deze crisismaatregel wordt de maximum bijdrage verhoogd voor bedrijven met meer dan 50 werknemers, maar alleen voor het aanschaffen van een bedrijfsabonnement.
Aanvragen?
Je kunt de vergoeding voor het bedrijfsabonnement vanuit het Ontwikkelbudget aanvragen op mijnoom.nl. Daarbij gelden de volgende voorwaarden:
  • De bijdrage uit het Ontwikkelbudget kan niet hoger zijn de daadwerkelijke kosten van het bedrijfsabonnement.
  • Deze crisismaatregel geldt tot de limiet van ons Ontwikkelbudget is bereikt. Wees er snel bij, want OP=OP!
Meer informatie?
Lees meer over deze extra crisismaatregel op oom.nl of bel of WhatsApp een medewerker van onze afdeling Vergoedingen op 0172 - 521 555.