In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

‘Ik had het gevoel dat ik mezelf kon verbeteren’

Nieuwsbrief januari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘Ik had het gevoel dat ik mezelf kon verbeteren’

Toen engineer Sjoerd Hendriks van Bofram Techniek ook werkplaatschef werd, merkte hij dat hij nog vaardigheden miste. Hij vroeg OOM om advies. Nu heeft hij een basis van waaruit hij zich verder kan ontwikkelen.

‘Bofram Techniek is een allround techniekbedrijf voor innovatieve machinebouw in Zeeland (Noord-Brabant). Wij helpen klanten met het engineeren en bouwen van oplossingen op maat, zoals vrachtwagenopbouwen met laadbakken, kraanarmen of haspels. Ook zijn we gespecialiseerd in de productie van mix-, pomp- en recycle-units voor horizontaal gestuurde boormachines, powerpacks en hydraulieksystemen. We zijn dealer van Atlas minigravers en ook voor service, onderhoud, reparaties en keuringen aan machines kunnen bedrijven bij ons terecht.
 
Werkplanning
Na mijn opleidingen middenkader engineering (mbo niv. 4.) en werktuigbouwkunde (hbo) begon ik hier 2 jaar geleden als engineer. Een leuke baan, waarin ik verantwoordelijk ben voor nieuwe producten vanaf de goedkeuring van de offerte tot aan de productie. Als snel werd ik ook gevraagd om de planning van het werk in de werkplaats op me te nemen.
 
Advies
In de functie van werkplaatschef merkte ik dat ik nog wat in te halen heb. Ik ben er zo ingerold, zonder ervaring. Op het gebied van communicatie had ik het gevoel dat ik mezelf kon verbeteren. Bovendien wilde ik meer inzicht in hoe ik op anderen overkom. Daarom heb ik in overleg met de opleidingscoördinator in ons bedrijf OOM benaderd voor advies.
 
Eigenwijs
Na een intakegesprek tussen de lockdowns heeft regiomanager Marcellino Kat een PPA (een Persoonlijke Profiel Analyse) afgenomen. Dat is een vragenlijst, waarvan de resultaten inzicht geven in je werkgedrag en je persoonlijkheid. De uitslag sloot aan bij de zaken waaraan ik graag wil werken. Ik ben soms een tikkie eigenwijs en inflexibel, maar dat hoor je wel vaker van engineers.
 
Persoonlijk Opleidingsplan
Inmiddels heb ik een Persoonlijk Opleidingsplan (POP) van de regiomanager gekregen, met de suggestie voor een training. Daar wil ik binnenkort mee aan de slag. Maar ook nu al heb ik door de gesprekken met de regiomanager meer inzicht gekregen in mijn gedrag. Ik weet beter wat mijn zwakke punten zijn en wat ik daaraan kan doen. Dat is een goede basis om me verder te ontwikkelen.’
 
Ook een kosteloos OOM-advies voor een van jouw medewerkers? Neem contact op met je regiomanager. Tijdens de lockdown vinden de gesprekken plaats middels beeldbellen.