In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Nog 3 dagen om je STAP-budget aan te vragen

Nieuwsbrief april

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Nog 3 dagen om je STAP-budget aan te vragen

Maandag 2 mei om 10.00 uur start een nieuw tijdvak, waarin je een STAP-budget kunt aanvragen. In de startblokken dus, want deze subsidie van max. €1.000 voor jouw opleiding kun je niet laten liggen!
 

Via STAP kunnen volwassenen met een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt jaarlijks €1.000 subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Met deze regeling wil de overheid mensen de mogelijkheid bieden om zelf de regie te nemen bij het ontwikkelen van hun loopbaan.
 
Duwtje in de rug
Maak gebruik van deze mooie kans om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken. Gun jezelf een duwtje in de rug, met een vakgerichte training of opleiding. En krijg nu maximaal €1.000 van de kosten retour.
 
Je hebt nog 3 dagen. In de startblokken dus!
 
  1. Check hier of je in aanmerking komt voor het STAP-budget.
  2. Kies een opleiding en kijk hier of deze in aanmerking komt voor het STAP-budget.
  3. Bekijk hier of er nog STAP-budget is.
  4. Meld je aan voor de opleiding en ontvang een STAP-aanmeldbewijs van je opleider.
  5. Pak je DigiD en STAP-aanmeldbewijs erbij en vraag a.s. maandag om 10.00 uur hier je STAP-budget aan!
 Aanvraagperiodes
In 2022 is er € 160 miljoen aan STAP-budget beschikbaar, verdeeld over 5 tijdvakken. Is het budget voor het komende tijdvak op? Niet getreurd. Probeer het gewoon weer, in het volgende tijdvak van 1 juli tot en met 31 augustus.
 
Lees hier meer over het STAP-budget.