Bijker Mechanisatie Nijeveen wint OOM Award

Nieuwsbrief april

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Bijker Mechanisatie Nijeveen wint OOM Award

‘Opleiden levert altijd wat op’, zegt Ard Mennink, eigenaar van Bijker Mechanisatie in Nijeveen. Hij sleepte op 12 april de OOM Award voor de regio Noord-Nederland in de wacht.
 

Bijker Mechanisatie was in de race voor de onderscheiding van het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio, met 2 andere genomineerde bedrijven. Dat waren Metalis Metaalbewerking uit Drachten en Hovécon uit Farmsum. Maar het landbouwmechanisatiebedrijf uit Nijeveen bleef de andere genomineerden nipt voor.
 
Nek-aan-nekrace
‘Het was een nek-aan-nekrace.’, aldus de jury. ‘Bij alle 3 de bedrijven is er heel veel aandacht voor het opleiden en ontwikkelen van mensen. Helaas kunnen we geen drie winnaars aanwijzen. We kiezen uiteindelijk voor Bijker Mechanisatie, vanwege de persoonlijke bemoeienis die Ard Mennik heeft met de ontwikkeling van zijn medewerkers, de toegevoegde waarde die het bedrijf biedt voor de sector en de actieve rol die Ard Mennik speelt binnen het beroepsonderwijs, onder meer als examinator.’ 
 
Bekijk hier de video van OOM Award-winnaar Bijker Mechanisatie.Opleiden loont
Praktijkopleider en mede-eigenaar Ard Mennik noemt opleiden ‘onmisbaar’. ‘Je moet bijblijven in ons vak, de kennis op peil houden. De ontwikkelingen gaan zo snel. Ik ga zelf ook nog regelmatig op training. Het is voor ons dus de gewoonste zaak van de wereld. Opleiden levert altijd wat op.’


Vakjury
De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. Door corona was de prijsuitreiking van de OOM Award Noord-Nederland eerder uitgesteld.