In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Maak een bedrijfsontwikkelplan met oZone

Nieuwsbrief juni

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Maak een bedrijfsontwikkelplan met oZone

Een bedrijfsontwikkelplan (BOP) geeft structuur aan het opleiden en ontwikkelen in je bedrijf. Het nieuwe leerpad BOP op oZone helpt je eenvoudig op weg.

Een bedrijfsontwikkelingsplan helpt je om de opleiding en ontwikkeling van je medewerkers doelgericht en planmatig aan te pakken. Er staat in welke doelstellingen je met je bedrijf nastreeft op de langere termijn. Welke kennis en vaardigheden je medewerkers in huis hebben. Wat er qua kennis en kunde nog nodig is om de doelstellingen van je bedrijf te halen en wat dat kost. Met een BOP zorg je er dus voor dat de ontwikkeling van je medewerkers bijdraagt aan de ontwikkeling van je bedrijf.
 
Maak nu een BOP met oZone
Op oZone vind je nu een nieuw leerpad BOP. Vijf modules, waarin je stap voor stap wordt begeleid bij het opstellen van een eigen BOP. In heldere taal krijg je uitleg over de verschillende onderdelen. Daarbij zijn handige formulieren te downloaden, waarmee je bijvoorbeeld een eigen bedrijfsanalyse, inzetbaarheidsmatrix en leercultuurscan kunt maken. Bovendien krijg je allerlei handvatten om met je medewerkers in gesprek te gaan over het BOP en hun opleidingswensen. Het leerpad BOP is gratis te volgen, waar en wanneer je maar wil. De inhoud wordt aantrekkelijk gepresenteerd in korte blokjes tekst en video, en concreet gemaakt aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden.
 
‘Een BOP geeft overzicht en rust’
Regiomanager Marcellino Kat is een van de makers van leerpad BOP. ‘Met dit leerpad willen we bedrijven structuur bieden bij het opleiden in hun bedrijf. Dat gebeurt nog te vaak ad hoc. Ik raad het alle bedrijven aan om een BOP te maken: zo’n plan geeft overzicht en rust en bespaart tijd en geld. Een BOP maken is minder ingewikkeld en minder werk dan het lijkt. In dit leerpad neem ik je bij de hand. Je kunt het zelfstandig volgen, maar je kunt natuurlijk ook ondersteuning of extra uitleg vragen aan je regiomanager.’
 
Je vindt het leerpad BOP in de bibliotheek van oZone, hét leerplatform voor de techniek.