3 online workshops voor praktijkopleiders

Nieuwsbrief januari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

3 online workshops voor praktijkopleiders

Voor de komende maanden staan er weer 3 inspirerende online workshops op stapel voor praktijkopleiders. Lees hier wat je daarvan kunt verwachten en meld je aan.
 

Helaas. De Praktijkopleidersdagen zijn vanwege Covid-19 nog even uitgesteld. Daarom hebben we samen met A+O Metalektro en Wij Techniek voor praktijkopleiders de komende periode een reeks van 3 inspirerende online workshops georganiseerd. Ben jij benieuwd wat er tijdens deze workshops aan de orde komt? In onderstaande vast een tipje van de sluier: 

11 februari: Methodisch begeleiden
Meestal verloopt het begeleiden van leerlingen zonder grote problemen. Maar soms is het lastig en heb je te maken met gedragsproblemen. Wat je ook probeert, niets heeft het gewenste effect.

Methodisch begeleiden helpt je om weer grip op de begeleiding te krijgen. Methodisch begeleiden begint bij jezelf. Jij bent de methode. Je zet jouw pedagogische en didactische kwaliteiten in om leerlingen te begeleiden in de technische en sociale vaardigheden die ze nodig hebben.

In deze workshop maak je kennis met enkele basisvaardigheden van methodisch begeleiden. Met de tips van workshopbegeleiders kun je direct aan de slag.

25 maart: Inzicht in talent
Als praktijkopleider ben je medeverantwoordelijk voor het signaleren, ondersteunen en begeleiden van talenten en interesses van je leerlingen. In deze workshop staat talentontwikkeling centraal. Daarbij gaat het vooral om hoe je talent op een dieper en breder niveau kunt signaleren.
 
Na deze workshop heb je meer inzicht in hoe drijfveren, talenten en competenties met elkaar samenhangen. En je hebt geleerd hoe je reflecteert op jezelf, om te weten hoe je op een bredere manier naar de talenten van je leerlingen kijkt.

11 mei: Motiveren = verbinden + uitdagen + bekrachtigen
Jongeren zijn volop in ontwikkeling. Ze zijn zoekende en niet altijd gemotiveerd. Soms is hun gedrag lastig voor de omgeving. Ook voor de praktijkopleider. Overtuigen en alsmaar confronteren werkt dan niet of zelfs averechts. In deze workshop gaan we in op enkele technieken en strategieën die wél werken om jongeren te motiveren en vaardigheden bij te brengen.

Aanmelden
Blijf ook in deze periode bezig met het versterken van je begeleidingsvaardigheden. Zet de online workshops in je agenda en meld je aan op Praktijkopleidersdagen.nl. Je krijgt dan een link toegestuurd, waarmee je kosteloos kunt deelnemen. Alle online workshops beginnen om 10.30 uur en eindigen om 11.15 uur.  
 
Wist je dat je op Praktijkopleidersdagen.nl ook eerdere online workshops en presentaties van de Praktijkopleidersdagen van vorig jaar kunt terugzien?