CoMetec

Nieuwsbrief oktober

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

CoMetec

Over het waarom van deze nieuwe uitvoeringsorganisatie in de Metaal & Techniek en wat jij daarvan zult merken.

Eind september ontvingen alle bij OOM aangesloten werkgevers een brief van CoMetec. Daarin werd je geïnformeerd over het feit dat deze organisatie met ingang van januari 2023 de sociale regelingen en verzekeringen in onze sector gaat uitvoeren.
 
CoMetec is een afsplitsing van de huidige uitvoeringsorganisatie MN Services N.V. Het is speciaal opgericht en ingericht voor de uitvoering van sociale regelingen en verzekeringen. Zodat MN Services N.V. zich kan focussen op pensioen- en vermogensbeheer.
 
Door veranderingen in regelingen en nieuwe wetgeving wordt de uitvoering van pensioenen en sociale verzekeringen namelijk steeds ingewikkelder. Door de splitsing blijft een deskundig en efficiënt administratief beheer ook in de toekomst mogelijk.

Wat merk jij daarvan?
De splitsing heeft geen consequenties voor de hoogte van de OOM-premie en de dienstverlening van OOM. Wel zijn er een paar kleine, administratieve gevolgen, die goed zijn om te weten.
 
Zo zal je vanaf januari 2023 elk kwartaal een gecombineerde factuur ontvangen van CoMetec met de premies voor de sociale regelingen, waaronder de OOM-premie en de premies voor de WIA-werknemersverzekeringen. Op de factuur van PMT vind je dan alleen nog de pensioenpremie.
 
En, voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en sociale regelingen hoef je straks zelf geen gegevens meer in te voeren. De Belastingdienst levert vanaf januari 2023 namelijk de loongegevens van je onderneming, en alle wijzigingen die hierin plaatsvinden, direct aan bij CoMetec.
 
Meer lezen over CoMetec? Kijk hier.