Voor welke subsidies komt jouw bedrijf in aanmerking?

Nieuwsbrief oktober

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Voor welke subsidies komt jouw bedrijf in aanmerking?

Wist je dat er naast de vergoedingen van OOM ook regionale, landelijke en Europese subsidies zijn, waar je als mkb-metaalbedrijf voor in aanmerking kunt komen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet in de OOM-subsidiewijzer.

In de OOM-subsidiewijzer zie je in enkele seconden welke interessante subsidies je kunt aanvragen op het gebied van (sociale) innovatie, (nieuwe) werknemers, en opleiden en ontwikkelen. In deze handige zoekmachine hebben we alleen de regelingen opgenomen die op het mkb-metaal van toepassing zijn en die vrij eenvoudig zijn aan te vragen. We hebben ons beperkt tot het zogenoemde ‘laaghangend fruit’, zodat jou een tijdrovende zoektocht bespaard blijft door een grote hoeveelheid regelingen die niet gelden voor bedrijven in onze sector.
 
Zo werkt de OOM-subsidiewijzer
In de OOM-subsidiewijzer geef je aan voor welke activiteit je een subsidie zoekt. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het aannemen van iemand met een beperking, het bieden van een werkervaringsplek, of het opleiden van een medewerker. Vervolgens vink je aan of je een subsidie zoekt op landelijk of regionaal niveau, of van een bepaalde instanties, zoals de Europese Unie, de Rijksoverheid, de gemeente, het UWV of bepaalde fondsen. Bij de zoekresultaten staat kort en bondig wat de regeling inhoudt en wat de voorwaarden zijn. Voor meer informatie is een link opgenomen naar de originele regeling en het e-mailadres van de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal.
 
In deze tijd is het zonde om subsidies te laten liggen. Ga dus snel naar de OOM subsidiewijzer en kijk voor welke subsidies jouw bedrijf in aanmerking komt.