In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Blijf scholen. Maak gebruik van het OOM-crisispakket 2.0

Nieuwsbrief oktober

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Blijf scholen. Maak gebruik van het OOM-crisispakket 2.0

Een bijzondere tijd, vraagt om bijzondere maatregelen. Met deze extra vergoedingen en diensten willen we je helpen om juist nu te blijven investeren in de opleiding en ontwikkeling van je medewerkers.

Minister van VWS Hugo de Jonge verwoordde het mooi, toen hij zei: ‘Wij zijn inmiddels wel klaar met corona, maar het virus is nog niet klaar met ons.’ We zullen, in elk geval de komende tijd moeten leren leven met het virus. De vooruitzichten, ook in economisch perspectief, blijven onzeker. Een van de gevolgen is, dat bij veel bedrijven de scholing van medewerkers onder druk komt te staan.
 
OOM-crisispakket 2.0
Toch is het belangrijk om te blijven investeren in de opleiding van vakmensen, om de wendbaarheid van je bedrijf te vergroten en kansen te kunnen pakken zodra die zich voordoen. Om je daarbij te helpen hebben wij het OOM-crisispakket 2.0 samengesteld; een tijdelijke verhoging van de Persoonlijke TrainingsToelage (PTT) en de nieuwe regeling ‘Doorstart’, gecombineerd met onze eerdere crisismaatregelen.
 
  • Tijdelijke verhoging van de PTT
Onze PTT is een tegemoetkoming in de scholingskosten van je medewerkers. Deze bijdrage wordt nu tijdelijk verhoogd. Voor trainingen die worden gevolgd tussen 15 oktober en 1 oktober 2021 vergoeden we 75 procent van de kosten, tot een maximum van € 1.000. Heb je al een training aangevraagd, die na 15 oktober is begonnen? Dan wordt de bijdrage automatisch door ons verhoogd. Je vraagt de PTT vooraf aan via mijnoom.nl. Kijk hier voor de voorwaarden.
 
  • Doorstart
Om zoveel mogelijk vakmensen voor de sector te behouden, hebben we de Doorstart ontwikkeld. Met deze nieuwe, tijdelijke regeling kunnen werknemers van een OOM-bedrijf die worden ontslagen of waarvan het tijdelijk dienstverband niet wordt verlengd, tot 6 maanden na uitdiensttreding gebruik maken van onze dienstverlening. Op die manier zijn ze in de gelegenheid om hun vakkennis te vergroten of nieuwe vaardigheden op te doen voor een toekomstige functie, waarbij je kunt denken aan een beroepen in de metaalbewerking, waarvoor een tekort aan vakmensen is.
 
De Doorstart wordt aangevraagd door de werknemer bij een van onze regiomanagers, die samen met de werknemer een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) opstelt. De maximale vergoeding voor externe scholing is € 2.250 (inclusief btw) en kan worden aangevuld met een vergoeding voor een assessment.
 
Kandidaten kunnen zich nu al aanmelden en beginnen met een Persoonlijk OpleidingsPlan, eventueel voorafgegaan door een assessment. De scholing kan wegens nog door te voeren wijzigingen in het Belastingplan 2021 plaatsvinden na 1 januari 2021. Doorstarttrajecten zijn beschikbaar tot het maximale aantal van 250 deelnemers is bereikt, want voor dit budget geldt: OP=OP. Kijk hier voor meer informatie en voorwaarden.
 
  • TAM-regeling
Bedrijven die tussen 1 april t/m 31 december 2020 een bbl-leerling in dienst hebben of aannemen, ontvangen de TAM. Dit is een eenmalige bijdrage van € 1.250 bovenop de Leerwerkbijdrage. Met de TAM willen we leerwerkbedrijven gedurende de coronacrisis extra ondersteunen en de instroom van jonge vakmensen in de sector op peil houden. In het kader van de TAM hebben we inmiddels 5,5 miljoen euro geïnvesteerd in de sector. De TAM wordt automatisch overgemaakt met de eerste uitkering van de Leerwerkbijdrage. Meer informatie over de TAM vind je hier.
 
  • Gratis online trainingen
Wijs je medewerkers op de mogelijkheid om zich ook in deze periode te blijven scholen middels het grote aanbod van online trainingen dat we hebben samengesteld en tot 31 december gratis kunnen aanbieden. Van Excel tot vaktechnische mbo-modules, van zakelijk Engels tot De monteur als ambassadeur. Meer informatie en de voorwaarden vind je in de etalage van onze cursuscatalogus.
 
  • Gratis online workshops en webinars 
De activiteiten die we eerder in de regio organiseerden, vinden nu online plaats. Jij en je medewerkers kunnen eenvoudig en kosteloos meedoen aan diverse workshops en webinars, zoals: Aan de slag met opleiden en ontwikkelen, Boeien en binden van jonge vakmensen of de serie webinars voor praktijkopleiders. Of haak aan bij de niet te missen Demo over oZone, hét online platform voor kennisdelen en leren in de techniek. Kijk voor het complete aanbod in onze activiteitenkalender.
 
  • Gratis OOM-advies
Onze regiomanagers zijn zoals altijd beschikbaar om je te kosteloos adviseren bij al je vragen over opleiden en ontwikkelen. Met als enig verschil dat de contacten de komende periode telefonisch/online zullen plaatsvinden.
 
Meer informatie over het OOM-crisispakket 2.0?
Wil je meer weten over het OOM-crisispakket 2.0? Of heb je suggesties voor wat we nog meer kunnen doen om je te helpen bij het scholen van je medewerkers? Neem contact op met ons Klant Contact Centrum, telefonisch of via WhatsApp bereikbaar op 0172 - 521 555 of per mail naar vergoedingen@oom.nl