Wat weet jij van digitieners?

Nieuwsbrief oktober

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Wat weet jij van digitieners?

Aansluiting houden bij jongeren wordt vaak lastiger, naarmate je ouder wordt. In de online workshop Boeien en binden van jonge vaklieden kom je meer te weten over hun drijfveren, zodat je hen beter kunt interesseren en behouden voor je bedrijf.

‘Digitieners’ worden ze genoemd. De jongeren van nu zijn de eerste generatie die opgroeit in een wereld waar het gebruik van internet en smartphone de norm is. De meesten vinden het dan ook heel normaal om 24/7 online te zijn. Daardoor ontwikkelen zij zich anders dan de generaties ervoor. Ze hebben bijvoorbeeld andere kwaliteiten, valkuilen en behoeften. En ook hun manier van communiceren, leren en samenwerken is net weer wat anders.

Generatie Z
Door meer inzicht te krijgen in de kenmerken van deze ‘Generatie Z’, blijf je niet alleen zelf bij de tijd. Je bent ook beter in staat om jongeren:
  • te interesseren voor je bedrijf,
  • te begeleiden bij hun opleiding/met hen samen te werken, en
  • te behouden voor je bedrijf.
Daarom hebben we een jongerencommunicatiebureau Youngworks gevraagd een workshop op maat te maken voor praktijkopleiders, werkgevers, hr-medewerkers en communicatiemedewerkers van mkb-metaalbedrijven.

Filmpjes en testjes
In de inspirerende workshop Boeien en binden van jonge vaklieden informeert een expert van Youngworks je aan de hand van presentaties, filmpjes, polls en testjes over de belevingswereld van jonge werknemers. Wat zoeken ze in hun werk, wat zijn hun normen en waarden? Wat maakt het aantrekkelijk voor hen om in een bedrijf te blijven werken? Hoe blijven ze gemotiveerd en betrokken? Daarbij is ruimschoots gelegenheid om in zogenoemde break out rooms ervaringen en inzichten te delen met medewerkers van andere metaalbedrijven.

2 sessies in Zoom
De workshop bestaat uit twee sessies in Zoom van 2,5 uur. Tussen de sessies zit een week, waarin je in je eigen tijd een huiswerkopdracht maakt op leerplatform oZone. Als je beide sessies gevolgd hebt, ontvang je na afloop een certificaat van deelname.

Meer weten?
Ga naar onze activiteitenkalender voor meer informatie en de data en meld je aan.