#wilhetweten-wedstrijd

Nieuwsbrief augustus

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

#wilhetweten-wedstrijd

De inzendingen voor onze #wilhetweten-wedstrijd waren deze maand zo bijzonder, dat we ze even met je moeten delen. Bekijk de vismolentjes van Gerrit, de achterassen van Stan en de kunstwerken van Dennis en lees wie van hen heeft gewonnen.
 

Onze welbespraakte Wil van Meeten zat even zonder tekst, toen hij de inzendingen voor de #wilhetwetenwedstrijd van de maand juli bekeek. Wow! Wie waren de deelnemers dit keer? Professionele amateurs? Nee, dat was te weinig eer. Professionals met passie, dat kwam nog het meest in de buurt. Een voorstelrondje, direct gevolgd door de bekendmaking van de winnaar…
 
Vismolentjes
Kandidaat 1, Gerrit van der Meulen werkt als verspaner bij een machinefabriek aan de grootste kermisattracties. In zijn eigen werkplaats bouwt deze fervente visser die werd opgeleid tot instrumentmaker vismolentjes. Ware kunstwerken, die hij verkoopt over de hele wereld. Fijn, want met de opbrengsten kan hij weer een andere techniekpassie financieren. In zijn vrije tijd restaureert en herbouwt Gerrit namelijk ook nog antieke metaalbewerkingsmachines.

OOM-661_5-beeld-in-artikel_1-vismolentje-2.jpg
 
Instelbare achterassen
Werkvoorbereider Stan Sprunken is kandidaat nr. 2. Hij maakt in zijn vrije tijd instelbare achterassen voor Alfa Romeo-modellen met een zogenaamde Transaxle (transmissie en achteras ineen), zoals de Alfa 75. Met deze oudere Alfa Romeo-modellen wordt namelijk nog volop geracet, en met de assen van Stan gaat dat om verschillende redenen veel beter. Naar zijn uitvinding is dan ook veel vraag. De Zwitser Marco Graf bijvoorbeeld, al 2 jaar de ongeslagen winnaar in de Europese Alfa Romeo Challenge, rijdt ermee!

OOM-661_5-beeld-in-artikel_2-achterassen.jpg

Kunst van metaal
Kandidaat numero 3 is constructiebankwerker Dennis Peerdeman, die naast zijn werk kunst maakt van metaal. 5 jaar geleden begon met een schaalmodel van een auto, die hij zelf had getekend. Sindsdien legt hij de lat steeds hoger. Zijn inspiratie haalt hij van Instagram. De kunst is om er daarna zo'n draai aan te geven dat het zijn eigen kunst wordt. En dat lukt hem heel behoorlijk!

OOM-661_5-beeld-in-artikel_3-metaalkunst.jpg
 
Ben je benieuwd naar het werk van Gerrit, Stan en Dennis? En wil je weten wie uit dit gezelschap de meeste links kreeg en de winnaar is geworden van de maand juli? Check het Instagramaccount van Wil van Meeten.

Lees hier hoe je medewerkers zelf meedoen aan de #wilhetweten-wedstrijd.