Wel tijd, geen geld? Tips om te scholen in crisistijd

Nieuwsbrief augustus

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Tips om te scholen in crisistijd

Om in te kunnen spelen op de snelle veranderingen als gevolg van het coronavirus, is scholing van je (toekomstige) medewerkers cruciaal. Met deze tips kun je blijven opleiden zonder dat het geld kost.
 

Het coronavirus heeft aan veel vanzelfsprekendheden een einde gemaakt. De samenleving en de economie veranderen in snel tempo. Om je bedrijf zo goed mogelijk door deze onzekere periode te loodsen en ervoor te zorgen dat het in staat is om kansen te pakken als de economie weer aantrekt, is het cruciaal om juist nu te investeren in het vakmanschap van je (toekomstige) medewerkers. Door hen bij te scholen en leerlingen op te leiden vergroot je de wendbaarheid en het herstelvermogen van je bedrijf. Makkelijker gezegd dan gedaan? OOM ondersteunt je kosteloos met raad én daad.

Gratis OOM-advies
Natuurlijk staan onze regiomanagers klaar om je te helpen om je snel en kosteloos te begeleiden bij scholingsvraagstukken. Zij kunnen je adviseren over onderwerpen zoals het versterken van de leercultuur in je bedrijf, het schrijven van een beleidsopleidingsplan (BOP) of persoonlijk ontwikkelingsplan (POP), opleidings-/scholingskeuze, etcetera. Interesse? Overleg met je regiomanager over de mogelijkheden.

Gratis online leren 
Je medewerkers kunnen vandaag nog aan de slag met een onlinecursus om hun technisch vakmanschap, soft skills of digitale vaardigheden te versterken. OOM biedt -zolang de voorraad strekt- kosteloos de volgende mogelijkheden:
  • Vaktechnische opleidingsmodules (Technisch tekeninglezen, Vorm- en plaatstoleranties, Basis meten, Tekeninglezen praktijk en Materiaalkunde) van CRAFT op mbo-niveau 3 & 4, beschikbaar tot 2021.
  • Meer dan 100 onlinetrainingen op het gebied van soft skills en digitale vaardigheden van GoodHabitz, beschikbaar tot 2021.
  • De bibliotheek van online leerplatform oZone is nu gratis toegankelijk voor medewerkers in het mkb-metaal. Je vindt hier een grote hoeveelheid kant-en-klaar lesmateriaal, speciaal voor de technische sector.
Kijk voor meer informatie in onze cursuscatalogus.
 

Extra bijdrage voor leerbedrijven

Het opleiden van leerlingen vraagt in deze crisistijd veel van leerwerkbedrijven. Om hen in deze periode extra te ondersteunen, heeft OOM de Tijdelijke Additionele Maatregel (TAM) in het leven geroepen. De TAM is een eenmalige bijdrage van € 1.250 bovenop de Leerwerkbijdrage, voor bedrijven die een bbl-leerling in dienst hebben of aannemen in de periode van 1 april tot en met 31 december 2020. De TAM wordt automatisch uitgekeerd met de eerste uitbetaling van de Leerwerkbijdrage. Vragen over de TAM? Mail naar vergoedingen@oom.nl.

Vragen over opleiden in crisistijd? Mail naar info@oom.nl.