Workshops en meer voor praktijkopleiders

Nieuwsbrief augustus

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Workshops en meer voor praktijkopleiders

De zomervakantie zit er weer op en de scholen zijn (bijna overal) begonnen. Ga je in jouw bedrijf ook weer aan de slag met leerlingen of stagiairs? Zo bereid je je daar als praktijkopleider goed op voor…

Goede leerbedrijven zijn cruciaal voor de opleiding van nieuwe medewerkers. Als praktijkopleider ben je nooit uitgeleerd. Of je nu net begint met het begeleiden van leerlingen en stagiairs of het al jaren doet. Jongeren, het onderwijs, de techniek … alles verandert voortdurend. Wij helpen je bij te blijven en je verder te ontwikkelen met een groot aanbod van workshopstrajecten voor zowel beginnende als ervaren praktijkopleiders.
 
Praktijkopleidersdagen
Haal de beste praktijkopleider uit jezelf tijdens bijvoorbeeld de Praktijkopleidersdagen. Leer je leerlingen beter begrijpen door je gesprekstechnieken aan te scherpen, je eigen ontwikkeling te combineren met het begeleiden van leerlingen en zo efficiënt mogelijk met tijd om te gaan. Keynote-spreker op de Praktijkopleidersdagen is Lucia Rijker, oud-wereldkampioen kickboksen. Ooit was ze de ‘gevaarlijkste vrouw ter wereld’, nu coacht ze kansarme jongeren. Een inspirerende vrouw die je verrassende inzichten geeft. Schrijf je in op praktijkopleidersdagen.nl voor een van de Praktijkopleidersdagen bij jou in de buurt.
 
Coachtraject voor praktijkopleiders
Het opleiden en begeleiden van nieuwe vakmensen in de metaal kan soms best pittig zijn. Met het Coachtraject voor Praktijkopleiders ga je aan de slag met jouw ontwikkelvraag. Wil je leerlingen nog meer motiveren, de communicatie optimaliseren of zorgen dat je batterij goed opgeladen blijft? Dan is deze serie laagdrempelige coachingsmomenten met een professional een goed idee. Aanmelden kan via je regiomanager of onze activiteitenkalender
 
Professionaliseringstraject voor praktijkopleiders 
Ben je net gestart als praktijkopleider of wil je als meer ervaren praktijkopleider je vaardigheden versterken? Dan is het Professionaliseringstraject voor Praktijkopleiders echt iets voor jou. In samenwerking met SBB bieden we een training aan die gericht is op jouw vragen over (onder andere) gesprekstechnieken, instructie, het bevorderen van motivatie en de beoordeling van de leerling. Speciaal voor en met praktijkopleiders in de metaal, waardoor je ook van elkaar leert. Meld je aan via onze activiteitenkalender of je regiomanager.
 
Trainingstoelage voor de praktijkopleider 
Kijk regelmatig in onze cursuscatalogus en op onze activiteitenkalender om op de hoogte te blijven van het opleidingsaanbod voor praktijkopleiders. Heb je besloten om een cursus of trainingstraject voor praktijkopleiders volgen? Vergeet dan niet om vooraf onze Trainingstoelage voor de praktijkopleider aan te vragen op mijnoom.nl.