In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Deze OOM-crisismaatregelen kun je nu nog aanvragen

Nieuwsbrief mei

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Deze OOM-crisismaatregelen kun je nu nog aanvragen

Met extra vergoedingen en diensten helpt OOM je gedurende de coronacrisis om te blijven investeren in de opleiding en ontwikkeling van je medewerkers. Lees hier welke crisismaatregelen er nu nog van kracht zijn, en: maak er gebruik van!

Nu het vaccinatieprogramma op stoom is en de versoepelingen van de coronaregels zich in snel tempo opvolgen, lijkt de coronacrisis nog een kwestie van maanden. Maar vooralsnog heeft het virus een enorme impact, ook op de bedrijven in het mkb-metaal. Met als gevolg dat er minder aandacht en budget is voor de scholing van medewerkers.
 
Natuurlijk is het belangrijk om te blijven investeren in de opleiding van vakmensen, om de wendbaarheid van je bedrijf te vergroten en kansen te kunnen pakken zodra die zich voordoen. Om je daarbij te helpen kun je de onderstaande crisismaatregelen de komende tijd nog aanvragen:  

Tijdelijke verhoging van de PTT
De PTT is een tegemoetkoming in de scholingskosten van je medewerkers. Deze bijdrage is tijdelijk verhoogd. Voor trainingen die worden gevolgd tussen 15 oktober 2020 en 1 oktober 2021 vergoeden we 75 procent van de kosten, tot een maximum van € 1.000.  Je vraagt de PTT voorafgaand aan de training aan via mijnoom.nl. Kijk hier voor de voorwaarden.
 
Doorstart
Om zoveel mogelijk vakmensen voor de sector te behouden, hebben we de Doorstart ontwikkeld. Met deze nieuwe, tijdelijke regeling kunnen werknemers van een OOM-bedrijf die worden ontslagen of waarvan het tijdelijk dienstverband niet wordt verlengd, tot 6 maanden na uitdiensttreding gebruik maken van onze dienstverlening. Op die manier zijn ze in de gelegenheid om hun vakkennis te vergroten of nieuwe vaardigheden op te doen voor een toekomstige functie, waarbij je kunt denken aan een beroepen in de metaalbewerking, waarvoor een tekort aan vakmensen is.
 
De Doorstart wordt aangevraagd door de werknemer bij een van onze regiomanagers, die samen met de werknemer een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) opstelt. De maximale vergoeding voor externe scholing is € 2.250 (inclusief BTW) en kan worden aangevuld met een vergoeding voor een assessment. Doorstarttrajecten zijn beschikbaar tot het maximale aantal van 250 deelnemers is bereikt, want voor dit budget geldt: OP=OP. Kijk hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Extra vergoeding voor online trainingen
Met het grote aanbod van online trainingen dat we hebben samengesteld kunnen je medewerkers zich ook in deze periode blijven bijscholen. Van Excel tot vaktechnische mbo-modules, van zakelijk Engels tot De monteur als ambassadeur. Tot 1 oktober 2021 vergoeden we 75 procent van de kosten. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden in de etalage van onze cursuscatalogus.

Gratis online workshops en webinars  
De activiteiten die we eerder in de regio organiseerden, vinden nu online plaats. Jij en je medewerkers kunnen eenvoudig en kosteloos meedoen aan diverse workshops en webinars, zoals: Ondernemen vanuit nieuw perspectief, Hoe begeleid ik nieuwe collega’s en Aan de slag met opleiden en ontwikkelen. Of haak aan bij de niet te missen Demo over oZone, hét online platform voor kennisdelen en leren in de techniek. Kijk voor het complete aanbod in onze activiteitenkalender.

Gratis OOM-advies
Onze regiomanagers zijn zoals altijd beschikbaar om je te kosteloos adviseren bij al je vragen over opleiden en ontwikkelen. Met als enig verschil dat de contacten de komende periode nog voornamelijk telefonisch/online zullen plaatsvinden.
 
Meer informatie over onze crisismaatregelen?
Neem contact op met ons Klant Contact Centrum, telefonisch of via WhatsApp bereikbaar op 0172 - 521 555 of per mail naar vergoedingen@oom.nl