OOM Steunpakket Corona

OOM Steunpakket Corona

Een bijzondere tijd, vraagt om bijzondere maatregelen. Met deze extra vergoedingen en diensten willen we je helpen om juist nu te blijven investeren in de opleiding en ontwikkeling van je medewerkers. Dit is nu misschien nog wel belangrijker dan ooit om de wendbaarheid van je bedrijf te vergroten en kansen te kunnen pakken zodra die zich voordoen. Om je daarbij te ondersteunen heeft OOM een aantal crisismaatregelen in het leven geroepen:

 
Tijdelijke verhoging van de PTT

Onze PTT is een tegemoetkoming in de scholingskosten van medewerkers. Deze bijdrage wordt nu tijdelijk verhoogd. Voor trainingen die starten tussen 15 oktober 2020 en 31 december 2021 vergoeden we 75 procent van de kosten, tot een maximum van € 1.000. Heb je al een training aangevraagd, die na 15 oktober 2020 is begonnen? Dan wordt de bijdrage automatisch door ons verhoogd.

Aanvragen voor trainingen met een startdatum na 31 december 2021 kunnen op dit moment nog niet worden ingediend. Zodra dit mogelijk is, zullen wij het op deze pagina communiceren. 
 

Doorstart

Om zoveel mogelijk vakmensen voor de sector te behouden, hebben we de Doorstart ontwikkeld. Met deze nieuwe tijdelijke regeling kunnen werknemers van een OOM-bedrijf die worden ontslagen of waarvan het tijdelijk dienstverband niet wordt verlengd, tot 6 maanden na uitdiensttreding gebruik maken van onze dienstverlening. Op die manier zijn ze in de gelegenheid om hun vakkennis te vergroten of nieuwe vaardigheden op te doen voor een toekomstige functie, waarbij je kunt denken aan een beroep in de metaal waarvoor een tekort aan  vakmensen is.
 
De Doorstart wordt aangevraagd door de werknemer bij een van onze regiomanager, die samen met de werknemer een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) opstelt. De maximale vergoeding voor externe scholing is € 2.250 (inclusief BTW) en kan worden aangevuld met een vergoeding voor een assessment.
 
Kandidaten kunnen zich aanmelden en beginnen met (een eventueel assessment) een Persoonlijk Opleidings Plan. De scholing kan wegens nog door te voeren wijzigingen in het Belastingplan 2021 plaatsvinden na 1 januari 2021. Doorstarttrajecten zijn beschikbaar tot het maximale aantal van 250 deelnemers is bereikt, want ook voor dit budget geldt: OP=OP. Kijk hier voor meer informatie en voorwaarden.

 

Vergoeding voor een bedrijfsabonnement online leren

De positieve ervaringen die zijn opgedaan met online leren, smaken bij veel bedrijven naar meer. En ook wij willen de belangstelling voor deze vorm van leren vasthouden en uitbreiden. Daarom hebben we de volgende extra crisismaatregel in het leven geroepen:
 
Bij OOM aangesloten bedrijven die in 2021 een bedrijfsabonnement afsluiten bij een aanbieder van online scholing, kunnen de kosten voor dit abonnement geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen vanuit het Ontwikkelbudget. Meer informatie vind je hier. 

 

Gratis online workshops en webinars 

De activiteiten die we eerder in de regio organiseerden, vinden nu online plaats. Jij en je medewerkers kunnen eenvoudig en kosteloos meedoen aan diverse workshops en webinars, zoals: Aan de slag met opleiden en ontwikkelen, Boeien en binden van jonge vakmensen of Hoe begeleid ik mijn nieuwe collega’s nog beter. Of haak aan bij de niet te missen Demo over oZone, hét online platform voor kennisdelen en leren in de techniek. Kijk voor het complete aanbod in onze activiteitenkalender.

 

Gratis OOM-advies

Onze regiomanagers zijn zoals altijd beschikbaar om je te kosteloos adviseren bij al je vragen over opleiden en ontwikkelen. Van bedrijfsopleidingsplan tot Persoonlijke Profiel Analyse, van persoonlijk opleidingsplan tot kennishouvast. Met als enig verschil dat de contacten de komende periode telefonisch/online zullen plaatsvinden.

 

Meer informatie over wat OOM voor jou kan betekenen?

Wil je meer weten over het OOM crisispakket? Of heb je suggesties voor wat we nog meer kunnen doen om je te helpen bij het scholen van je medewerkers? Neem contact op met ons Klant Contact Centrum, telefonisch of via WhatsApp bereikbaar op 0172 - 521 555 of per mail naar vergoedingen@oom.nl