In verband met de splitsing van MN Services, zoals gemeld in onze nieuwsbrief van oktober jl., wordt de premieoplegging voor OOM vanaf 1 januari jl. verzorgd door CoMetec. Hiervoor wordt een nieuw werknemersbestand opgebouwd. Dat heeft enige vertraging opgelopen waardoor uw medewerker mogelijk nog niet zichtbaar is in mijnoom.nl. Als gevolg daarvan kunt u voor de betreffende medewerker nog geen OOM-bijdrage aanvragen of kan de aanvraag nog niet door OOM worden verwerkt. Samen met CoMetec werken wij aan een oplossing. Wij verwachten dat dit voor 1 april verholpen is. U kunt erop vertrouwen dat al uw aanvragen over het eerste kwartaal alsnog kunnen worden ingediend en door ons in behandeling worden genomen. Voor de ontstane vertraging bieden wij u onze verontschuldigingen aan.
Voor vragen kunt u contact opnemen met onze afdeling vergoedingen via: 0172-52 15 55

DOORZAAM

Flexwerkers techniek

Wat?

OOM en DOORZAAM zetten zich in om per schooljaar 150 flexkrachten als bbl-leerling (niveau 2, 3,en 4) te laten instromen bij erkende leerbedrijven in de metaal. Daarvoor werken wij samen met een selectie van uitzendbureaus. 

Ook een flexleerling in jouw bedrijf?

Neem dan contact op met een van de volgende uitzendbureaus:

  *Unique valt onder de RGF groep (voorheen USG groep)
** Randstad valt onder de Randstad groep
 

Hoe aanvragen?

Omdat de leerling niet in loondienst is van het leerbedrijf is het niet mogelijk om de aanvraag via MijnOOM in te dienen.
Het uitzendbureau beschikt over een aanvraagformulier en zal deze aanvraag verzorgen. De aanvraag zal worden verwerkt als een Leerwerkbijdrage (mbo on-the-job).

 

Overige informatie

  • Als je een leerwerkplek biedt aan een flexkracht van een van de deelnemende flexorganisaties, kunt je een Leerwerkbijdrage (mbo on-the-job) aanvragen bij OOM.
  • Omdat het leerbedrijf verantwoordelijk is voor de praktijkbegeleiding, wordt de leerwerkbijdrage rechtstreeks aan het bedrijf overgemaakt, ook al is de flexwerker in dienst van de flexorganisatie.
  • Na een jaar kunnen de leerlingen 'transfervrij' door het bedrijf worden overgenomen.