Ontwikkelpaadjes voor de praktijkopleider

Nieuwsbrief september

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Ontwikkelpaadjes voor de praktijkopleider

Als praktijkopleider ben je nooit uitgeleerd. Daarom speciaal voor jou: 3 mogelijkheden om een stap te zetten in je professionele ontwikkeling.
 

Van jouw leerlingen verwacht je dat ze voortdurend nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Maar hoe gaat het eigenlijk met je eigen ontwikkeling? Om op de hoogte blijven van veranderingen in het beroepsonderwijs en te weten wat jongeren belangrijk vinden is regelmatig bijscholen een must.

Daarom: 3 mogelijkheden om een stap te zetten in je professionele ontwikkeling:
 
1. Bezoek een Praktijkopleidersdag
In de communicatie tussen leerling, school en bedrijf kunnen gemakkelijk misverstanden ontstaan. De ruis op de lijn in deze driehoek is het onderwerp van de nieuwe Praktijkopleidersdag, met de titel ‘Jij begrijpt mij niet!’ Dit najaar wordt de Praktijkopleidersdag op verschillende locaties in Nederland georganiseerd. Het belooft een leerzame en inspirerende dag te worden, vol presentaties, twee workshops naar keuze en een gezellig buffet, waar je ervaringen kunt delen met collega’s uit andere bedrijven. De praktijkopleidersdagen worden georganiseerd door de technische opleidingsfondsen A+O-Metalektro, Wij Techniek en OOM. Deelname is gratis. Kijk voor het programma, data en locaties op praktijkopleidersdagen.nl en meld je aan.
 
2. Volg een training Kwalificerend beoordelen
Als praktijkopleider word je geacht om samen met de onderwijsinstelling de ontwikkelingsgerichte- en kwalificerende beoordeling van jouw leerlingen in de praktijk te regelen. Hoe je dat aanpakt? Dat leer je in deze training van 4 dagdelen, waarin alle aspecten van het kwalificerend beoordelen aan bod komen. Na de training kun je onder andere beoordelen met een beoordelingsinstrument, een beoordelingsrapportage opstellen en het beoordelingsproces evalueren. De kosten voor deze training kunnen volledig door OOM worden vergoed. Bekijk de activiteitenkalender voor data en locaties en schrijf je in.
 
3. Word hybride techniekopleider
Zou jij je huidige baan in de techniek willen combineren met lesgeven in het beroepsonderwijs? Dan is de opleiding hybride techniekopleider iets voor jou. Je leert in deze opleiding onder andere hoe je je technische kennis en vaardigheden overdraagt en hoe je interessante workshops en gastlessen ontwikkelt. In een periode van ongeveer 10 maanden volg je 16 tot 18 scholingsdagen in de namiddag- en avonduren. Daarnaast loop je 80 uur stage op een roc of vmbo. Als je de opleiding succesvol afrondt, ontvang je een pedagogisch didactisch diploma (PDD). OOM vergoedt € 3.500 per traject. Let op: een technische opleiding op minimaal mbo-4 niveau is vereist. Neem voor meer informatie contact op met je regiomanager.
 
Natuurlijk zijn er nog veel meer ontwikkelmogelijkheden voor praktijkopleiders! Benieuwd? Neem contact op met je regiomanager of kijk eens in de cursuscatalogus.