In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Nieuwe energie

Nieuwsbrief september

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Nieuwe energie

In het nieuwe Metaaljournaal lees je alles over de kansen van de energietransitie. Groen? Gewoon doen!

De groene revolutie is in volle gang. Gedreven door de maatregelen uit het Klimaatakkoord, of het eigen moreel besef werken burgers en bedrijven hard aan het verminderen van hun co2-uitstoot. En dat gebeurt vooral door over te stappen op hernieuwbare energie.

Bij de overgang naar groene energie stuiten we op complicaties, zoals de schaarste aan personeel en grondstoffen. Toch biedt deze meer kansen dan knelpunten, en dat hebben veel bedrijven in onze sector al lang gezien.

Waterstoftrekkers
Kijk maar eens in het nieuwe Metaaljournaal en kijk binnen bij SIF Netherlands in Roermond, dat fundaties voor windmolens ontwikkelt en plaatst. Of laat je inspireren door 4 groene pioniers, die hun innovatieve dromen omzetten in commerciële activiteiten zoals het ontwikkelen van waterstoftrekkers en het plaatsen van warmtepompen.

Wil je met jouw bedrijf ook aansluiten bij de groene revolutie, maar weet je niet waar te beginnen? Lees dan de themareportage, barstensvol praktische tips voor bedrijven om groen te gaan. En dat groen een kwestie blijkt van gewoon doen, zie je in deze video bij De Mannen van Staal in Leeuwarden, waar commercieel medewerker Margriet Bakker je rondleidt in deze video.Ook een zonnepaneel?
Het komende nummer van Metaaljournaal en onze nieuwe lezersactie op wilhetweten.nu gaan over de vraag: ‘Wat heb jij geleerd, dit jaar?’ Doe mee, en maak kans op je eigen opvouwbare zonnepaneel met powerbank! Upload vóór 31 oktober een foto van wat (of hoe) je hebt geleerd dit jaar en vertel waarom jij moet winnen op wilhetweten.nu.