Maak gebruik van onze crisisregelingen

Nieuwsbrief november

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Maak gebruik van onze crisisregelingen

Met onze crisisregelingen blijft het ook nu mogelijk om te investeren in de opleiding en ontwikkeling van je medewerkers. Laat ze niet liggen en vraag ze vandaag nog aan!
 

De berichten van het nationale coronafront zijn voorzichtig optimistisch. Er komt zicht op een vaccin en de tweede golf lijkt enigszins onder controle. Toch heeft de coronacrisis ook de bedrijven in onze branche voorlopig nog in zijn greep. Er wordt gekampt met ziekteverzuim en teruglopende orderportefeuilles. Soms moeten zelfs vaste medewerkers worden ontslagen.
 
Crisisregelingen
Waar het nu op aan komt, is het versterken en het behouden van het vakmanschap. Want alleen met actuele vakkennis kun je inspelen op de snelle veranderingen binnen en buiten het bedrijf. En alleen met voldoende vakmensen profiteer je straks van de kansen die weer voorbij zullen komen. Kijk daarom nog eens goed naar de onderstaande crisisregelingen en maak er gebruik van. 
 
  1. Tijdelijke verhoging van de PTT

Onze Persoonlijke TrainingsToelage (PTT) is een tegemoetkoming in de scholingskosten van medewerkers. We hebben deze bijdrage tijdelijk verhoogd. Voor trainingen die worden gevolgd tussen 15 oktober 2020 en 1 oktober 2021 vergoeden we 75 procent van de kosten, tot een maximum van € 1.000. Je vraagt de PTT voorafgaand aan een training aan via mijnoom.nl. Kijk hier voor de voorwaarden.
 
  1. Doorstart

Om zoveel mogelijk vakmensen voor de sector te behouden, hebben we de Doorstart in het leven geroepen. Dit is een tijdelijke regeling voor werknemers van OOM-bedrijven die worden ontslagen of waarvan het tijdelijk dienstverband niet wordt verlengd. Tot 6 maanden na uitdiensttreding kunnen zij gebruik maken van onze dienstverlening. Op die manier kunnen zij hun vakkennis vergroten of nieuwe vaardigheden opdoen voor een toekomstige functie, zoals een beroep in de metaal waarvoor een tekort aan vakmensen is.
 
De Doorstart kan door de werknemer worden aangevraagd bij een van onze regiomanagers, die samen met de werknemer een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) opstelt. De scholing kan plaatsvinden na 1 januari 2021. De maximale vergoeding voor externe scholing is € 2.250 (inclusief btw) en kan worden aangevuld met een vergoeding voor een assessment. Doorstarttrajecten zijn beschikbaar tot het maximale aantal van 250 deelnemers is bereikt. Kijk hier voor meer informatie en voorwaarden.
 
Benieuwd naar ons complete corona-steunpakket? Kijk hier.