‘We zijn trots op je, pa’

Nieuwsbrief maart

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘We zijn trots op je, pa’

Lasser Rida el Choura had behoefte aan uitdaging. Zijn werkgever VSA in Velsen-Noord, schakelde de OOM-regiomanager in voor een adviesgesprek. Nu zit Rida na 30 jaar weer op school.

VSA Technische Service BV in Velsen Noord is een bedrijf in constructief industrieel onderhoud. Van kraanbaan tot bordes, van trappentoren tot complete fabriekshal; VSA ontwerpt, maakt, installeert, inspecteert, onderhoudt en repareert de meest uiteenlopende metalen constructies.

Adviesgesprek
Een van de 50 medewerkers van VSA is lasser Rida el Choura. Sinds 5 jaar werkt hij bij het bedrijf en hij heeft het goed naar zijn zin. Eén dingetje: hij wil ook wel eens wat anders dan altijd maar rails lassen. ‘Prima, dat je je wilt ontwikkelen’, vond zijn werkgever, en belde OOM-regiomanager Anton Verlaan voor een adviesgesprek met Rida.
 
Persoonlijk opleidingsplan
Rida: ‘Anton was deskundig en aandachtig. Al pratende kwamen we uit bij de opleiding constructiebankwerker niveau 3, een bbl-opleiding. Hij bracht me op het idee om tussentijds in te stromen en de opleiding versneld te doen. En hij schreef een persoonlijk opleidingsplan, met alle praktische informatie over de opleiding en de vergoedingen die mijn werkgever hiervoor kon aanvragen.’
 
Regio College
Inmiddels is Rida officieel bbl-leerling. Elke week krijgt hij een halve dag les van het Regio College in Zaandam, in theorie en 3D-tekenen. De opdrachten van zijn opleiding doet hij op het werk, waar hij wordt begeleid door de praktijkopleider. Verslagen maakt hij in de avonduren.
 
Andere klussen
Rida is blij dat hij deze stap heeft genomen. ‘Het is niet zo dat ik een andere functie voor ogen heb, ik volg de opleiding puur omdat ik mezelf wil ontwikkelen. Ik wil graag bij VSA blijven. Maar stel dat ik over 10 jaar minder zwaar werk moet gaan doen, dan kan dat nu binnen het bedrijf. En ik kan naast het lassen ook andere klussen doen, zoals tekenen, een dak vervangen, of kleine constructies maken.’
 
Uitgedaagd
Zodra Rida niveau 3 heeft afgerond, wil hij verder met niveau 4: ‘Het was een grote stap om weer te gaan leren. Maar het gaat goed en ik vind het heel leuk om weer te worden uitgedaagd. Ik heb een dochter van 17 op de havo en een zoon van 14 op het vwo, en zij zeiden laatst: ‘We zijn trots op je, pa’.
 
Ook een OOM-advies voor een van jouw medewerkers? Neem contact op met je regiomanager. Adviesgesprekken vinden in deze periode ook telefonisch of via video-calls plaats.