In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Coronavirus: extra maatregelen en informatie

Nieuwsbrief maart

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Coronavirus: extra maatregelen en informatie

De coronapandemie heeft grote gevolgen, ook voor jou en je werknemers. Met deze maatregelen en informatie willen we je in 2020 zo goed mogelijk ondersteunen. 

In deze turbulente periode willen wij ervoor zorgen dat de vakkennis in de metaalbedrijven behouden blijft. Maar ook dat de huidige bbl-leerlingen hun opleiding kunnen afmaken en nieuwe bbl-leerlingen kunnen instromen. Want als de crisis straks achter de rug is, zijn deze vakmensen weer hard nodig. We hebben daarom de volgende maatregelen genomen:
 
Extra impuls voor behoud en instroom bbl-leerlingen
Wij bereiden verschillende maatregelen voor, waarmee we het behoud van de huidige leerwerkplekken en de instroom van bbl-leerlingen in het komend schooljaar een extra impuls geven. We werken onder andere aan de invulling van een tijdelijke extra financiële bijdrage, die werkgevers met een bbl-leerling naast de Leerwerkbijdrage kunnen aanvragen. Deze regeling zal naar verwachting eind april/begin mei worden gepubliceerd op www.oom.nl.
 
Faciliteren van online leren
  • Verhoogde bijdrage voor online leren
    Binnenkort bieden we een tijdelijke verhoogde bijdrage van 75 procent tot maximaal € 1.000 op specifieke e-learnings in de etalage van onze cursuscatalogus.
  • Gratis e-learnings voor de sector
    Op korte termijn doen we je per e-mail een aanbod dat bestaat uit gratis e-learings. Deze e-learnings zijn speciaal geselecteerd voor de sector. Houd dus je mailbox in de gaten.
  • oZone
    De bibliotheek van hét online leerplatform voor de techniek oZone is opengesteld voor werknemers en werkgevers in de techniek. Deze bibliotheek bevat gratis leercontent over meer dan 90 up-to-date onderwerpen op het gebied van technisch vakmanschap. Meer over oZone lees je hier
  • Leidinggeven in tijden van crisis - Met het Black Swan Project helpt Straight-Line Leadership ondernemers te navigeren door turbulente tijden. Via deze link kun je je inschrijven voor hun gratis webinars over leidinggeven in tijden van crisis. Je kunt deze webinars ook terugluisteren via Spotify.
OOM-advies telefonisch of via video-call
Hoe behoud je in deze periode de vakkennis in je bedrijf? Wat kun je doen om je medewerkers op een waardevolle manier in te blijven zetten? Hoe maak je ze breed inzetbaar? Onze regiomanagers staan ook nu voor je klaar om je te adviseren bij al je vragen op het gebied van opleiding en ontwikkeling. Adviesgesprekken kunnen ook telefonisch plaatsvinden of door middel van video-calls. 
 
Aanvragen aanpassen
Hebben jij of je werknemers voor de komende weken een cursus gepland, waarvoor een bijdrage is aangevraagd bij OOM? Naar alle waarschijnlijkheid is deze gecanceld, of verzet naar een latere datum. Via een mail naar vergoedingen@oom.nl ontvangen we graag de nieuwe begin- en einddatum, zodat we de aanvraag kunnen aanpassen en de bijdrage niet komt te vervallen.
 
Is er nog geen nieuwe datum bekend? Dan zullen we de aanvraag laten vervallen. Zodra de nieuwe cursusdata bekend zijn, horen we dat graag, dan kunnen we de oorspronkelijke aanvraag weer in behandeling nemen. Uiteraard behoud je het recht op een bijdrage. Voor vragen zijn wij tijdens kantooruren bereikbaar via 0172 - 521 555.
 
Meer informatie voor het mkb-metaal en het coronavirus
Metaalunie heeft een pagina aan haar website toegevoegd met links naar bronnen en informatie over zaken die met (de gevolgen van) het coronavirus te maken hebben. Waardevolle en praktische informatie op het gebied van personeel, fiscale en juridische zaken, de lobby van Metaalunie en internationaal zakendoen is hier handig op een rij gezet.
Ook de vakbonden bieden veel praktische informatie over het coronavirus in relatie tot werknemers. Je vindt deze op de websites van de FNV, het CNV en De Unie.
 
Vragen?
Heb je vragen naar aanleiding van de huidige situatie? Of heb je ideeën over waarbij OOM je nog meer kan ondersteunen? Wij zijn elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer 0172 – 52 15 55, via de chat op MijnOOM en via WhatsApp. Wij helpen je graag!