Vraag aan, dat Promotiebudget!

Nieuwsbrief juli

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Vraag aan, dat Promotiebudget!

Wist je dat je bij OOM een bijdrage kunt aanvragen voor activiteiten om de metaaltechniek te promoten? Dus doe je mee aan een techniekweek of organiseer je een open dag? Vul het aanvraagformulier in op oom.nl.

Om de instroom van jonge vakmensen in de metaalbewerking te stimuleren, doet OOM sinds jaar en dag aan sectorpromotie. Onlangs is het budget dat we daarvoor jaarlijks beschikbaar hebben, verhoogd.  Onze bijdrage aan Techniektalent is verminderd, ten gunste van   promotie voor de eigen sector.
 
Wat is het Promotiebudget?
Met het Promotiebudget ondersteunen we bedrijven, organisaties en Bedrijfsvakscholen in de Metaaltechniek (BVM’s) bij de organisatie van promotieactiviteiten in de regio. Het gaat om activiteiten die bedoeld zijn om de instroom van bbl-leerlingen in de metaaltechniek te vergroten. Dit budget wordt jaarlijks vastgesteld en hiervoor geldt: OP=OP.
 
Welke activiteiten komen in aanmerking?
Je kunt een bijdrage uit het Promotiebudget aanvragen voor:
 
  • het geven van voorlichting in het primair of voortgezet onderwijs
  • het organiseren van techniek doe-dagen in het primair of voortgezet onderwijs
  • deelname aan open dagen
  • deelname aan studie-/beroepskeuzebeurzen
  • deelname aan techniek-weken
 
Hoe hoog is de maximale bijdrage?
Bedrijven en organisaties die een van bovenstaande activiteiten organiseren, kunnen daarvoor een bijdrage van maximaal € 3000 (inclusief btw) aanvragen. Een hogere bijdrage is in uitzonderlijke gevallen mogelijk, na overleg van het managementteam van OOM. Voor BVM’s geldt een hogere maximale bijdrage, wegens de directe link met de doelgroep.
 
Hoe kan ik het Promotiebudget aanvragen?
Vraag het Promotiebudget aan voor de activiteit plaatsvindt door het aanvraagformulier op oom.nl in te vullen en te versturen. We proberen je aanvraag binnen een week af te handelen. Zodra we een bijdrage hebben toegezegd, kun je deze declareren, ook al duurt het nog even voor jouw activiteit plaatsvindt. We vragen je om ons binnen 3 maanden het ingevulde evaluatieformulier toe te sturen.
 
Waar vind ik meer informatie?
Kijk hier voor meer informatie over het Promotiebudget, het aanvraag- en het evaluatieformulier. Vragen? neem contact op met beleidsmedewerker Linda Roessen, via l.roessen@oom.nl of 0172-521 500.

Wat doet OOM nog meer aan sectorpromotie?
OOM draagt financieel bij aan organisaties die de (metaal)techniek onder jongeren van 6 tot en met 16 promoten, zoals VMBO on Stage, Techniek Tastbaar en TechnoPromo, Metal Skills Kids. Maar ook aan evenementen die de metaaltechniek promoten, zoals beroepskeuzebeurzen.