Versterk je werkgeversmerk

Nieuwsbrief juli

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Versterk je werkgeversmerk

Waarom is het aantrekkelijk om voor jouw bedrijf te werken?
Formuleer een antwoord op deze vraag en leer hoe je dat naar buiten brengt in de nieuwe trainingen Employer Branding 1 en 2.

Voor grote bedrijven is employer branding gesneden koek. Maar in het mkb-metaal is het begrip nog relatief onbekend. Daarom een korte uitleg. Employer = werkgever, branding = positioneren. Employer branding gaat dus over jouw bedrijf als werkgeversmerk. Over hoe jij bekend wilt staan als werkgever. Bij de mensen die mogelijk bij je willen komen werken of stagelopen én bij je huidige medewerkers. Wie of wat wil je voor hen zijn? En: hoe breng je dat duidelijk voor het voetlicht?
 
Waarom employer branding?
Als je helder naar buiten kunt brengen waarin jouw bedrijf zich als werkgever onderscheidt, helpt je dat bij het vinden en binden van vakmensen. Met een ‘sterk werkgeversmerk’ is de kans niet alleen groter dat (nieuwe) medewerkers voor jouw bedrijf (blijven) kiezen. Het nieuwe talent dat je aantrekt past ook beter bij je bedrijf. En wie wil dat niet, nu de arbeidsmarkt krapper is dan ooit?
 
Twee trainingen
Om je te informeren over de fijne kneepjes van employer branding, hebben we met de Metaalunie Academie 2 nieuwe trainingen opgezet die we dit jaar kosteloos aanbieden aan bij OOM aangesloten bedrijven.
 
1 – Bouw een sterk werkgeversmerk
Na deze training ben je goed op de hoogte van employer branding en weet wat je op dit terrein wilt bereiken. Je kunt formuleren waarin jouw bedrijf zich onderscheidt als werkgever, hebt een profielschets van de medewerkers die passen bij jouw bedrijf de komende jaren en weet welke communicatiemiddelen je kunt inzetten voor het werven van nieuwe medewerkers.
 
2 – Nieuwe werknemers vinden en collega’s binden
In deze training gaat het over de ‘werken-bij’ website’ en hoe je die gebruikt als basis voor al je wervingsactiviteiten. Je ontvangt concrete materialen voor het bouwen van een sterk werkgeversmerk en leert de beginselen van het storytellen. Ook krijg je handvatten om aan de slag te gaan met onder andere social media, vacaturedatabases en open dagen en leer je hoe je de wervingscultuur in jouw bedrijf kunt stimuleren. 

Gratis
Elke training duurt 1 dag, van 10.00 tot 16.00 uur, en wordt gehouden in het pand van de Metaalunie in Nieuwegein. De trainingen zijn in elk geval tot eind 2023 gratis. En als je nu denkt, 2 trainingen is wel veel van het goede: ze zijn los van elkaar volgen, dus voel je niet verplicht ze allebei te doen.
 
Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze activiteitenkalender.