Praktijkopleider?

Nieuwsbrief juli

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Praktijkopleider?

Blijf je voortdurend ontwikkelen met onze Leerlijn voor praktijkopleiders: 5 verschillende trainingen voor de beginnende tot en met de ervaren praktijkopleider, die je meestal kosteloos kunt volgen.

Ook als praktijkopleider moet je ervoor zorgen dat je vakkennis actueel blijft. Om je hierbij te helpen, hebben wij de Leerlijn voor praktijkopleiders opgezet. 5 verschillende trainingen voor in elke fase van jouw ontwikkeling. De trainingen zijn kosteloos te volgen, of met de Trainingstoelage voor de Praktijkopleider zo goed als gratis. Lees dus snel verder, en kies een training die bij je past!
 
1. Professionaliseren als praktijkopleider
Net gestart als praktijkopleider? Je vaardigheden opfrissen? Dan is deze training voor jou. In 4 dagdelen leer je de belangrijkste basics van het begeleiden. Ter afsluiting bespreek je je leerervaringen in een intervisiebijeenkomst. Na deze gratis training is je vakkennis (weer) actueel én heb je een handig netwerk opgedaan van collega’s in de regio.

2. Coachgesprekken voor praktijkopleiders
Wat kan er beter, in jouw functioneren als praktijkopleider? Maak er werk van in deze serie gesprekken met een professionele coach. Na een online intake voer je afwisselend 3 groeps- en 2 individuele gesprekken. In de groepsgesprekken met andere praktijkopleiders leer je van elkaars ervaringen. In de individuele gesprekken gaat het om jouw ontwikkelvraag. De kosten kunnen worden vergoed vanuit de Trainingstoelage voor Praktijkopleiders.

3. Gekwalificeerd praktijkbeoordelaar
In het mbo zijn de leerbedrijven en de roc’s samen verantwoordelijk voor de organisatie en de uitvoering van de eindbeoordeling van studenten. Wil jij zeker weten dat je studenten op de juiste manier beoordeelt? Volg dan deze training van 4 dagdelen. De kosten kunnen worden vergoed vanuit de Trainingstoelage voor Praktijkopleiders. Na afloop van de training ontvang je een certificaat.

4. Hybride techniekopleider
Wil jij naast jouw werk in de techniek ook lesgeven in het beroepsonderwijs? En heb je minimaal een opleiding op mbo-niveau 4? Volg dan de opleiding tot hybride techiekopleider: de opleider die ook in de praktijk werkt. Daarin leer je onder andere hoe je je technische kennis en vaardigheden goed overdraagt, boeiende gastlessen en interessant lesmateriaal ontwikkelt. Na afloop ontvang je een pedagogisch didactisch diploma. OOM vergoedt € 3.500 van de kosten. Kijk hier voor meer informatie.

5. Werkplekbegeleiding voor praktijkopleiders
Natuurlijk doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat het leertraject van jouw student goed verloopt. Toch kunnen er problemen ontstaan, waardoor stoppen de enige optie lijkt. Vraag dan om deze intensieve begeleiding op maat: maximaal 6 gesprekken bij jou in het bedrijf met een deskundige in het begeleiden van jongeren met moeilijk te begrijpen gedrag. Samen ontleden jullie het probleem en stellen een oplossingsrichting vast om de werkrelatie te herstellen. OOM vergoedt maximaal € 1.000 van de kosten.

Meer informatie over deze trainingen? Ga naar onze website of neem contact op met je regiomanager. Aanmelden kan via onze activiteitenkalender.