Anders denken, anders doen

Nieuwsbrief januari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Anders denken, anders doen

Al gelezen, dat winternummer van Metaaljournaal? Dit pleidooi voor vernieuwing inspireert jou vast ook om anders te denken en te doen.

Koester de paradijsvogels, de omdenkers en de creatieven in je bedrijf. De mensen die niet denken in problemen, maar in oplossingen. Want deze buitenbeentjes zorgen voor inspiratie, vrolijkheid en creativiteit. En dat zijn ingrediënten voor innovatie.
 
Creatieve stand
Het winternummer van Metaaljournaal is een vlammend pleidooi voor vernieuwing. En dat is minder ingewikkeld dan het lijkt, zegt Alexander Heijnen van creatief adviesbureau KreaNova in het interview Vooraf. Elk bedrijf beschikt over een onuitputtelijke bron van nieuwe ideeën. Want iedereen kan leren om zichzelf in de creatieve stand te zetten en hij vertelt hoe.
 
Denk om
Lukt je dat niet direct, dan kun je je ook oefenen in het omdenken; een manier van denken en doen waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en wat je daarmee zou kunnen. In de themareportage lees je praktische tips en voorbeelden om van een crisis een kans te maken door om te denken. Of lees en bekijk het verhaal van bbl-student Marieke van Rooij-Haitink. Typisch iemand die denkt in mogelijkheden.
 

 
Jouw bedrijf in het komend Metaaljournaal?
Het komende nummer van Metaaljournaal gaat over circulariteit. Hoe kunnen we verstandiger omgaan met materialen en mensen? Welke consequenties heeft schaarste en welke kansen biedt dit? Wij zijn op zoek naar werkgevers en werknemers die in hun bedrijf, werk of hobbymatig bezig zijn met circulariteit. Is dit in jouw bedrijf een belangrijk thema, of ken je anderen die hier intensief mee bezig zijn? Stuur dan een mail naar redactie@metaaljournaal.nl.
 
Lees hier het winternummer van Metaaljournaal.