Van werkzoekend tot poedercoater met jaarcontract

Nieuwsbrief februari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Van werkzoekend tot poedercoater met jaarcontract

In onze regio West-Brabant en Zeeland zijn in de afgelopen maanden 3 werkzoekenden opgeleid tot poedercoater. Inmiddels hebben zij allemaal een jaarcontract bij een OOM-bedrijf.

Het Werkgeverspunt van het UWV West-Brabant, de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (Vereniging ION) en OOM hebben in de afgelopen 3 maanden 3 werkzoekenden opgeleid tot poedercoater en begeleid naar een vaste baan.
 
Startbijeenkomst
Eind vorig jaar startte dit samenwerkingsproject met een bijeenkomst voor poedercoatbedrijven in de regio. Deze werd georganiseerd door OOM-regiomanager Jet Ruiter. ‘Met zo’n tien geïnteresseerde bedrijven bespraken we wat precies de kennis en vaardigheden waren, waarover de kandidaten moesten beschikken om in aanmerking te komen voor een baan in hun bedrijf.’
 
Opleiding en stage
Op basis van deze behoeften wierf het UWV kandidaten onder werkzoekenden. Geïnteresseerden kregen een introductie en een rondleiding bij een poedercoatbedrijf. In december startten vervolgens 3 werkzoekenden met een uitgebreide opleiding van Vereniging ION en een stage bij een van de deelnemende bedrijven. Tijdens deze opleiding behielden ze hun uitkering.
 
Jaarcontract
In de afgelopen maanden doorliepen de kandidaten niveau 1 en 2 van de poedercoatcursussen van Vereniging ION. Ze kregen 5 theorielessen en 3 praktijklessen, waarvan 1 individueel in het stagebedrijf. Inmiddels hebben zij de opleiding allemaal succesvol afgesloten en hebben ze een jaarcontract gekregen bij hun stagebedrijf.
 
Vakkundige medewerkers
Jet Ruiter: ‘De werkzoekenden zijn opgeleid tot vakkracht en hebben een baan, het UWV heeft mensen geplaatst en werkgevers hebben er zonder risico vakkundige medewerkers bij. Kortom; dit project was een succes voor alle partijen en smaakt wat mij betreft naar meer.’