‘Door OOM kon de cursus in onze regio plaatsvinden’

Nieuwsbrief februari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘Door OOM kon de cursus in onze regio plaatsvinden’

Bucon Borne BV in Borne wilde 7 medewerkers opleiden tot allround dak- en gevelmonteur. Maar een praktijkcursus daarvoor ontbrak in de regio. Hoe OOM hielp.

Mark van Leeuwen is directeur van Bucon Borne BV, een bedrijf gespecialiseerd in metalen gevels en daken voor bedrijfshallen en kantoorgebouwen. Hij wilde de opleidingswensen van zijn 19 medewerkers in kaart brengen en weten welke OOM-regelingen daarop van toepassing zijn. Daarom maakte zijn P&O-medewerker eind vorig jaar een afspraak met regiomanager Rianne Doeschot.
 
Vakmanschap
‘Het vakmanschap in de geveltechniek wordt vaak onderschat,’ vertelt Mark van Leeuwen. ‘Wandpanelen en dakplaten worden weliswaar besteld en op maat aangeleverd op de bouwplaats. Maar het is niet zo dat je die even tegen de gevel schroeft; er komt veel meer bij kijken. Bovendien doen we de afwerking van de profielen zelf in onze eigen zetterij. Opleiding en ontwikkeling staan hier dan ook hoog op de agenda.’
 
Ver
De P&O-medewerker maakte naar aanleiding van de afspraak een zogenoemde opleidingsscan. Daaruit bleek dat maar liefst zeven medewerkers zich wilden ontwikkelen tot dak- en gevelmonteur. Voor dit beroep bestaat geen vakopleiding. Wie zich het beroep eigen wil maken, moet een meerdaagse Praktijkcursus Metalen Daken en Gevels van Metaaltech volgen. Maar die wordt alleen in de regio Utrecht aangeboden. En dat is ver, als je bedrijf in Borne (Overijssel) is gevestigd.
 
In eigen huis
Gelukkig kan OOM helpen bij het organiseren van vaktechnische cursussen in de regio die worden gemist door bedrijven. Projectleider activerend scholingsaanbod Nicole van Ham nam contact op met Metaaltech. En regiomanager Rianne Doeschot wierf 5 extra deelnemers onder bedrijven in haar regio die al hadden aangegeven dat zij belangstelling hadden voor de cursus. Zo kon aan het vereiste van 12 deelnemers worden voldaan en kon de cursus in eigen huis plaatsvinden.
 
Superpositief
Metaaltech werd door OOM geïnspireerd om de cursus in meerdere regio’s aan te bieden en heeft laten weten dat de meeste groepen al vol zijn. En ook Mark van Leeuwen was blij met de hulp van OOM: ‘Ik heb nu in totaal 10 dak- en gevelmonteurs in mijn bedrijf. De jongens waren superpositief en vonden het leuk om in het eigen bedrijf les te krijgen. Mooi dat het hier georganiseerd kon worden. Anders hadden ze elders moeten aansluiten en dat had ons veel tijd en organisatie gekost.’
 
Mis je een vaktechnische training in jouw regio? Mail naar info@oom.nl en wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.