In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

‘Ontslag had ik niet zien aankomen’

Nieuwsbrief april

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘Ontslag had ik niet zien aankomen’

Met een vergoeding van OOM kan lasser Peter Maes een opleiding doen tot visueel lasinspecteur en worden zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroot. 

Vorig jaar riepen we bij wijze van crisismaatregel ‘Doorstart’ in het leven. Met deze regeling kunnen werknemers die zijn ontslagen bij een OOM-bedrijf tot 6 maanden na ontslag gebruikmaken van onze dienstverlening. Door hun kennis/vaardigheden te vergroten, willen wij hen helpen om binnen de metaalbewerking een nieuwe baan te vinden. Voor kandidaten is onder andere een vergoeding beschikbaar voor externe scholing.

Schok
Lasser Peter Maes (66) las in het winternummer van Metaaljournaal over de nieuwe regeling. Net nadat hij gehoord had dat zijn Tilburgse werkgever - een specialist in de productie en assemblage van flexibele slangen en balgen onder cleanroom-condities - zijn contract niet zou verlengen. Dat was een schok geweest, want hij had verwacht er zeker nog een aantal jaren te kunnen werken. En om eerlijk te zijn: dat was nodig ook.  

5-daagse training
Na enkele telefoongesprekken met regiomanager Marcellino Kat lag er al snel een Doorstartopleidingsplan en kan Peter beginnen met een 5-daagse training tot visueel lasinspecteur, die door OOM wordt vergoed. ‘Na de lts heb ik veel cursussen gedaan op het gebied van autogeen-, elektrisch lassen en TIG-lassen van aluminium, staal en rvs. Ik heb op hoog niveau gelast, onder andere voor Shell en ASML. Daarom is deze opleiding echt iets voor mij.’

Lassen én keuren
Morgen begint de training bij De Groot Lastechniek in Breda. Over wat Peter daarna gaat doen, zegt hij: ‘Na de opleiding kan ik zowel lassen als keuren en sta ik er veel beter voor. Ik heb al werk gevonden voor 2 dagen per week als lasser. Daarnaast wil ik als visueel lasinspecteur mijn geld verdienen. In vaste dienst, of freelance. En dan hoop ik tot mijn 70e door te gaan, of zelfs langer.’

Meer weten over de Doorstart? Kijk hier. Een baan voor Peter? Stuur een mailtje naar info@oom.nl.