CoFi-kit

Cofi-kit helpt vmbo-scholen bij de samenwerking met metaalbedrijven

De CoFi-kit is een pakket dat technische vmbo-scholen kan helpen de samenwerking met het bedrijfsleven in de regio vorm te geven. Het bevat een aanbod van concrete activiteiten van mkb-metaalbedrijven aan vmbo-(techniek)scholen.


Vrijwel alle ondernemers in de technieksector staan voor dezelfde uitdaging: hoe kom ik aan voldoende, goed opgeleide medewerkers? Bedrijven en onderwijs slaan gelukkig steeds meer de handen ineen om dit voor elkaar te krijgen. Ook u kunt uw steentje hieraan bijdragen.
 

Ondersteuningspakket

Om scholen te helpen met de samenwerking met metaalbedrijven, is de CoFi-kit in het leven geroepen: een speciaal ondersteuningspakket van de Koninklijke Metaalunie namens en met het mkb-metaal, dat een waarde vertegenwoordigt van € 5.000 per jaar, per kit, gedurende vier jaar.
Deze kit is aangeboden aan scholen in het kader van het overheidsproject Sterk Techniekonderwijs. Het bedrag is een vertaling van ingezette uren door bedrijven. Voor de bedrijven zelf blijven de bestaande regelingen van OOM gelden. Doel van de CoFi-kit is het vmbo techniek vooruit te helpen en een sterke regionale opleidingsstructuur te creëren. Die investering is nodig, want zonder voldoende instroom in het vmbo droogt uiteindelijk de instroom in het mbo op.
 

Verschillende mogelijkheden

De CoFi-kit bestaat uit de onderstaande onderdelen en bij alle onderdelen is de inzet van mooie mkb-metaalbedrijven nodig:
 

Mkb-bedrijven die bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek of gastles willen aanbieden, kunnen contact opnemen met de regiomanager van OOM of zich aanmelden voor Gastlessen zo geregeld