Excursies/ bedrijfsbezoeken

Excursies/ bedrijfsbezoeken

Een bedrijfsbezoek organiseren is een effectieve manier om jongeren kennis te laten maken met jouw bedrijf én ze te enthousiasmeren voor een baan in de techniek. Want met een bezoek aan een bedrijf komt de techniek letterlijk tot leven. Zo krijgen jongeren een goed beeld van de mogelijkheden. Maar kennis van zaken en een goede voorbereiding zijn onmisbaar voor een effectief bedrijfsbezoek. Vandaar dat Jet-Net& Tech-Net een aantal tips opgesteld hebben.

 

Tips om een bedrijfsbezoek tot een succes te maken:

  • Houd rekening met de leeftijd en het niveau van de bezoekers.
  • Bedenk dat jongeren verschillende houdingen kunnen hebben ten aanzien van techniek, zoals omschreven in het Bèta&TechMentality-model.
  • Zorg voor aansprekende rolmodellen, mannen en vrouwen met een technische functie, met wie de jongeren in gesprek kunnen gaan. Hoe ziet hun dag eruit? Welke opleiding hebben ze gevolgd? Maar ook: wat maakt hun baan zo leuk?
  • Zorg er ook voor dat de jongeren niet alleen maar kijken en luisteren, maar ook zelf iets mogen doen. Bij voorkeur iets dat ze mee kunnen nemen en thuis of op school kunnen laten zien.

Ga je een bedrijfsbezoek organiseren? Dan vind je hier een handig raamwerk.